Foto: Colourbox

Goedkoop of gratis trouwen populair

Foto: Colourbox

Foto van 'Jennifer Schoorlemmer'

Jennifer Schoorlemmer

23 MEI 2016

Goedkoop trouwen is populair onder bruidjes en bruidegoms. Zo’n één op de drie huwelijken worden zo goedkoop mogelijk afgesloten. In Groningen trouwt bijna 70 procent van de mensen gratis of via budgetplechtigheid.

Het AD vroeg het na bij de dertig grootste gemeenten.

Wachtlijst

Sommige gemeenten hebben dagen waarop je gratis kan trouwen. Die dagen zijn populair: er is zelfs een lange wachtlijst voor. Daarom hebben veel gemeenten een budgethuwelijk of ook baliehuwelijk. Voor 150 euro kan je dan aan een loket trouwen: zonder muziek, uitwisselen van ringen of snotterende (schoon)ouders op de achtergrond.

Dat moet anders kunnen, toch? Met deze tips kan je toch een leuke ceremonie organiseren voor een kleinere portemonnee.

1 Bepaal je budget

Als je van te voren weet wat je budget is, kan je ook beter inschatten wat de mogelijkheden zijn. Houdt altijd rekening met onverwachte kosten: maak hier ook een potje voor.

2 Stel prioriteiten

Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, is het slim om prioriteiten te stellen. Met een beperkt budget moet je keuzes maken. Bedenk vooraf waarin je wilt investeren: bijvoorbeeld een goede fotograaf en een droomlocatie.

3 Bepaal hoeveel gasten je uitnodigt

Het verschilt nogal of jij tien of 100 gasten uitnodigt. Hoe minder gasten: hoe goedkoper de ceremonie.

4 Het hoeft geen fortuin te kosten

Je kan bijna overal op besparen: decoratie, bloemen, locatie, eten en drinken. Zelfs trouwkleding hoeft niet duur te zijn. Maar vergeet niet dat dit een mooi moment voor jullie zou moeten zijn. Je kan daarom best iets meer uitgeven aan iets wat jij echt belangrijk vindt.

5 Doe het gewoon zelf

Het internet is je vriend: hier vind je talloze, gemakkelijke how-to’s om bijvoorbeeld zelf decoraties te maken. Het kost misschien iets meer tijd en moeite, maar het kan je toch geld schelen.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Canadese ouder vecht tegen geslacht op geboorteakte

Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

4 JUL 2017

Kori Doty beviel al in november van Searyl Atli. De baby heeft maanden later echter nog steeds geen geboortecertificaat. De reden? Ouder Kori, die zich niet als man of vrouw identificeert, wil dat het geslacht van het kind wordt weggelaten uit officiële documenten.

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen
Likeability of 5

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen

Foto: Alex de Groot

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

3 JUL 2017

Heb lief. Dat is de belangrijkste boodschap van Lars van der Werf, de man achter 'De Versjes van Lars'. In een paar woorden weet hij een liefdevolle boodschap te vertellen, en dat heeft hem veel succes gebracht. Met een enkele tweet ('ik zoek een uitgever') wist hij binnen een week de aandacht van vijf uitgeverijen te trekken en inmiddels heeft hij al drie boeken gepubliceerd. Vanaf deze week gaat hij ook columns en vlogs voor Metro maken.

Hoe ben je bij de versjes beland?

Camera videoZij zijn verliefd op de opera

Straks zit de zaal helemaal vol./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

29 JUN 2017

Bijna een half miljoen mensen zagen inmiddels de YouTube-clip waarin zangeres Maan de operaklassieker Nessum Dorma zingt in het programma De Beste Zangers van Nederland. In het programma probeert operazangeres Tania Kross om het genre wat bekender te maken.

Op de Dutch National Opera Academy in Amsterdam wordt de échte nieuwe lichting operazangeressen klaargestoomd. In Metro vertellen vier talenten over hun keuze voor opera.

Nederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Camera videoNederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Agenten leggen een poster bij de bloemen bij Finsbury Park Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 JUN 2017

In maart op de Westminster Bridge, eerder deze maand op de London Bridge en Borough Market en zondagnacht bij de Finsbury Park moskee. Om aanslagen aan de orde van de dag te noemen is overdreven, maar in Londen is de afgelopen maanden heel wat gebeurd. Ook het concert van Ariana Grande in Manchester, waarbij een man zichzelf opblies, liet zijn sporen na bij de bewoners.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Fotograaf laat de schoonheid van insecten zien

Foto's: Françesco Bagnato

Foto van 'Metro World News'

Metro World News

20 JUN 2017

Insecten worden meestal gezien als kleine vieze beestjes. Toch lukte het de Italiaanse fotograaf Françesco Bagnato om de schoonheid van de kleine onderkruipsels te laten zien met een prachtige macrofotografie serie.

Voor de fotoserie Entomology portretteerde hij tientallen kleurrijke insecten op een zwarte achtergrond. De Italiaan brengt al sinds zijn jeugd uren door in de natuur en was op jonge leeftijd al gefascineerd door de schoonheid van bijvoorbeeld vuurvliegjes. Hij is gek van insecten omdat ze zo veelzijdig zijn. ,,Ze hebben verschillende kleuren, ze kunnen vaak zwemmen én vliegen tegelijk. Het metamorfose effect van insecten vind ik een van de meest bijzondere dingen die er bestaan."

Interactieve tattoo's geven info over je gezondheid

De tattoo zal van kleur veranderen bij een verandering van je gezondheid

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

16 JUN 2017

Tatoeages zijn in de meeste gevallen een mooie versiering van het lichaam. Maar wat als een tattoo op je huid je kan helpen informatie over je gezondheid weer te geven? Dit is het idee achter DermalAbsyss, een project van de Massachusetss Institute of Technology (MIT) en onderzoekers van Harvard Medical School.

Speciale gekleurde inkt

Vrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Camera videoVrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Foto: Facebook Natasha Elcock

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

16 JUN 2017

De vreselijke brand in de Londense Grenfell Tower kostte tot nog toe 30 mensen het leven. Dat aantal zal gezien het hoge aantal vermisten nog flink gaan oplopen verwacht de politie volgens The Telegraph. Er waren ook overlevenden, waaronder flatbewoonster Natasha die zichzelf en haar vriend en dochtertje wist te redden van de dood.

Toen de 39-jarige vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag het bericht kreeg dat ze binnen moest blijven, bedacht ze een plan: ze liet het bad vollopen. „Ik heb de badkamer laten overstromen. Het hield de flat vochtig. Het heeft waarschijnlijk ons leven gered”, aldus Natasha in gesprek met de Daily Star.