Hoe voelt het om dyslectisch te zijn? Check het hier

5 maart 2016 om 20:59 door Wouter van Loon
Hoe voelt het om dyslectisch te zijn? Check het hier
Foto: ANP

Voor wie geen enkel probleem met taal heeft, is het moeilijk voor te stellen hoe het voelt om dyslectisch te zijn. Daarom heeft programmeur Victor Widell een site ontwikkeld die laat zien hoe mensen met dyslexie een tekst zien. En die is niet te lezen.

Springende letters

De letters op de website veranderen continu. De zin ,,a friend who has dyslexia" verandert in twee seconden in ,,a fneird who has disyxiea" en ,,a fnired who has dxlsyiea". De kleine woorden, die uit maximaal drie letters bestaan, blijven hetzelfde. Maar in de lange woorden worden de letters één groot verspringend geheel.

Tegen Quartz verteld Widell dat hij op het idee kwam om de site te maken toen hij een vriend met dyslexie sprak, die vertelde dat alle letters ,,in het rond sprongen". Hij heeft daarop een webpagina gebouwd die precies dat deed, en publiceerde die afgelopen week op internet.

Bekijk de website hier.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!