Snapchat: deze mensen kun je volgen

13 januari 2016 om 11:30 door D. van Aken
Snapchat: deze mensen kun je volgen

Update 2-5-2016: Snapchat raakt voller en voller. En dus is het de hoogste tijd voor een update van deze lijst met Snapchatters die je kan volgen. Ook zijn er een aantal namen, die deze lijst al hadden gehaald, die hun snapgebruik hebben aangepast. Tips zijn nog altijd welkom.

---

Dat Snapchat nog hotter gaat worden in 2016 staat buiten kijf. Althans als we de kenners moeten geloven. De app was voornamelijk populair onder tieners, maar inmiddels weten ook de twintigplussers Snapchat massaal te vinden.

Een van de meest gemaakte opmerkingen onder (oudere) snappers is: wie moet ik volgen? Vrienden zijn er amper en vaak niet boeiend genoeg. Je zoekt interessante accounts en beroemdheden, maar die zijn moeilijk te vinden. Snapchat heeft namelijk geen goede zoekfunctie.

Dus zijn wij op zoek gegaan naar BN’ers, sporters, zangers en andere lui die mogelijk interessant zijn om te volgen. Het doel: de ultieme lijst met Snapchatters. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er. Tips om te volgen ontvangen we graag. Dat kan via snapchat (snapmetro of davevanaken) of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ook kun je ons je suggestie whatsappen naar 06-20402623.

Nederlanders

Royston Drenthe – Rawroya

“Jullie eten niet”, zien we regelmatig staan bij een foto van een bord eten. De voetballer snapt al behoorlijk lang. Verwacht veel familiekiekjes, tijd doden tussen trainingen door en dollen met teamgenoten. Drenthe lijkt het naar zijn zin te hebben in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dave Roelvink – daveroelvink

De rebelse Roelvink snapt met enige regelmaat, maar doet niet aan overdaad. Verwacht veel selfies van een zwoel kijkende Dave en zo nu en dan zien we hem stappen in Amsterdam. Voor de echte fans van de Roelvinkjes: broer Donny zit ook op Snapchat (donnyroelvink).

Lil' Kleine – lilkleine

Als we het dan toch over het Amsterdamse nachtleven hebben, dan is het bruggetje naar Lil’ Kleine heel snel gemaakt. De rapper snapt vaak en veel. En geld moet rollen. Shoppen, uiteten en stappen; het komt bijna dagelijks uitgebreid voorbij.

DJ Tiësto – Tiesto

De beroemde dj reist de hele wereld over en geeft je een heel klein kijkje in zijn hectische leven. Tijs Verwest snapt niet heel veel. Je kunt vooral uitzichten van hotelkamers en filmpjes van optredens verwachten.

Kim Feenstra – K2imf

Het model snapt lekker veel. Zo krijg je een blik achter de schermen bij een sexy fotoshoot en zie je haar op de bank dollen met vrienden en familie. En het volgende moment staat ze op een hip feestje. Kim voorziet in je dagelijks snapbehoefte zonder dat het gaat vervelen.

Cynthia Schultz – misslipgloss.nl

Op de redactie is haar koosnaampje: Lippie. Deze beautyblogger snapt veel, extreem veel. Ze kan hele verhalen afsteken op Snapchat en ze vertelt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot in detail wat ze aan het doen is. Verwacht geen lifestyletips!

Mr. Polska – senorsnoller

Deze Nederlandse rapper doet een paar snapjes per dag, maar soms ook hele dagen niks. Mr. Polska is een grappenmaker.

Tim Hofman – timtsj

Deze mollenjager (of is ie het toch zelf?) zit nog niet zo heel lang op Snapchat. De presentator van BNN snapt steeds vaker en leuker. Tim Hofman heeft best wel humor vinden wij. Op Twitter heeft hij al een trouwe schare fans en het zal ons niet verbazen als hij die ook op Snapchat krijgt.

Martin Garrix – martingarrix

Deze jonge dj vliegt van de ene naar de andere wereldstad. En hij snapt een stuk meer dan zijn grote voorbeeld Tiesto. Coole snaps van optredens en zijn leven in de meest luxe hotels ter wereld. We willen allemaal wel een dagje Martin Garrix zijn.

Enzo Knol – enzoknol

De bekendste vlogger van Nederland wordt steeds actiever op Snapchat. Dagelijks een YouTube-kanaal bijhouden is al een flinke klus, dus verwacht vooral korte, snelle snaps tussen het filmen door.

En waar Enzo is, daar is ook zijn vriendin Dee. Zij is te volgen via de snapnaam: everydee

Barry Paf – barrypaf538

Deze radio-dj is steeds actiever geworden op Snapchat. Maar hij is nog steeds vooral actief rond zijn uitzendingen in het weekend.

Coen Swijnenberg – swijntje

Nog een radio-dj van 538, die nog minder doet op Snapchat. Heel af en toe zien we een snapje voorbij komen, maar dat mag van ons best een beetje meer zijn.

Michiel Veenstra – michielveenstra

Veenstra sluit het rijtje met snappende radio-dj’s. Deze 3FM’er probeert op alle social media-kanalen actief te zijn. Op Snapchat lukt het nog niet echt. Verwacht dus niet veel.

Monique van Loon – culymonique

Wij verwachten eten, eten en eten. Maar de hoofdredacteur van Culy.nl houdt voornamelijk van kleppen, kleppen en kleppen. Monique heeft haar volgers veel te vertellen en doet dat ook ronduit. Gegarandeerd een karrenvracht aan snaps per dag.

Fajah Lourens – fajahlourens

Deze actrice is vooral bezig met 1 ding: fit worden. Wat kan je verwachten: keiharde trainingssessies met daarna een (soms pikante) selfie van het resultaat. Naast trainen, zien we ook zo nu en dan een feestje voorbijkomen, want Fajah klust bij als dj.

Bastiaan van Schaik – basvanschaik

Deze stylist heeft snapchat eindelijk helemaal omarmt. Hij was in het begin heel bescheiden, maar dat is nu helemaal voorbij. Bastiaan snapt de hele dag door. Ook erg leuk om te volgen als je niet een modesnob bent.

Marc van der Linden – marcvdlinden1

Deze koningshuisdeskundige zie je soms weken niet op Snapchat en dan ineens gaat ie weer los als ie ergens in het buitenland zit.

Afrojack – realafrojack

Van alle mondiaal bekende Nederlandse dj’s die op snapchat zitten, doet hij wel het minste. We hadden graag snelle auto’s en bekende Hollywoodsterren willen zien, maar helaas….

Siem de Jong – siemdejong10

Deze oud-Ajacied zit nu in Newcastle waar hij niet heel veel aan voetballen toekomt. Genoeg tijd om te snappen, maar dat doet hij ook niet. Zo nu en dan een snapje van een tv-scherm waarop voetbal aanstaat, daar moet je het mee doen.

Ireen Wust – ireen.wust

De beste schaatsster van Nederland mag iets vaker snappen. Zeker tijdens het schaatsseizoen.

Fcafkicken – fcafkicken

Een voetbalkanaal op YouTube. Niet te missen voor voetballiefhebbers. Verdienen meer kijkers. En dan hopen wij op nog meer snaps.

Monica Geuze – monicageuze

Bekende Nederlandse vlogger die date met Lil Kleine. Snapt niet zo veel (en leuk) als haar vriendje.

Sidney Samson – sidneysamson

De grappigste dj van Nederland? Wij vinden van wel.

Laidback Luke - thelaidbackluke

Een Nederlandse dj. “Altijd gezellig”, aldus een lezer

Gregory van der Wiel – gkvanderwiel

Voetballer

Ryan Babel - ryanbabel.com

Deze voetballer zit op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Joost Klein - eenhoornjoost

Weer zo een YouTuber die echt heel grappig is, al zegt hij dat zelf. Meer dan 115.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dus hij mag op deze lijst.

AFC Ajax - afcajax1900

De Amsterdamse voetbalclub

Giel Beelen - giel3fm

Vooral veel snaps van uit de radiostudio. Ook krijg je regelmatig mee dat Giel vroeg op moet staan.

Hanni Hanna - hannihannasnap

De kapper van vele dj's en voetballers geeft je een kijkje in zijn leven. Regelmatig zie je andere BN'ers voorbijkomen.

Sunnery James - sunnery_james

Deze sympathieke DJ reist de hele wereld over samen met zijn maat Ryan Marciano. Hij geeft je een leuk kijkje achter de schermen.

Veronica Magazine - superguidesnap

De televisiegids zit nog niet heel lang op snap. Ze nemen je graag mee op reportage.

Joëlle Witschge - joellewitschge

De dochter van oud-voetballer Richard Witschge. En de scharrel van zanger Waylon.

 

Buitenlanders

Dj Khaled - djkhaled305

De koning van Snapchat is DJ Khaled. Deze rapper en muziekproducer vuurt de hele dag motiverende quotes op je af. Hij is razend populair in Amerika en die gekte brengt hij goed in beeld. Zijn oneliners zijn legendarisch.

Shaun McBride – shonduras

Shonduras wordt gezien als de eerste Snapchat-beroemdheid. De 27-jarige uit Utah verdient zijn geld (veel geld) met het maken van snaps. En dat kan hij als de beste. Verwacht een overenthousiaste Amerikaan met lang krullend haar die prachtige snapstories maakt en bizar goed kan tekenen. Telkens denk je: hoe flikt ie het?

Charlotte Crosby – clc_17

Britse reality tv-sterren die wekelijks voorbijkomen op MTV lijken massaal op Snapchat te zitten. Charlotte van Geordie Shore (de Engelse Oh Oh Cherso) is misschien wel de leukste om te volgen. Verwacht veel (dronken) snaps van feestjes.

Voor de fans van Geordie Shore. Ook Gary (gaz2270), Sophie (sophies-world), Marnie (marnie-kyle), Aaron (aaronchalmers5) en Scotty T (scottyfuckint) snappen dagelijks. Behalve als ze weer in het Geordie-huis zitten of meedoen aan Big Brother.

Kylie Jenner – kylizzlemynizzl

In deze lijst moet natuurlijk een Kardashian staan. De 18-jarige Jenner is volgens Time magazine een van de meest invloedrijke tieners op social media. Wat je ziet in 'Keeping Up with the Kardashians' zie je ook op Snapchat: veel shoppen, kletsen met vriendinnetjes en exclusieve Hollywoodfeestjes aflopen. En als je mazzel hebt dan zie je Kim en Kanye voorbij huppelen.

Paris Hilton – realparishilton

Paris snapt standaard horizontaal. Zet je geluid op extreem hard, want ze voorziet haar snaps met commentaar die ze influistert.

Jared Leto – jaredleto

De zanger/acteur tweet sporadisch. Vooral zijn eigen gezicht komt in beeld. En hij wordt grappig gevonden.

Christine Mi – miologie

Ze noemt zich een ‘professional Snapchat artist’ en maakt inderdaad kleine kunstwerkjes. Zeker leuk om te volgen.

Perez Hilton – theperezhilton

Verwacht geen Hollywoodsterren en sappige roddels. Perez heeft twee kinderen die de hoofdrol spelen in zijn snaps. Veel selfies, heeeeel veel selfies….

Lewis Hamilton – lewishamilton

Skiën met Lindsey Vonn, shoppen in New York, rondracen in sportwagens en feesten in Miami. Lewis heeft een cool leven, zo lijkt het. Zijn bulldogs Roscoe en Coco figureren regelmatig in zijn snaps.

Brittany Furlan – brittanyjfurlan

Een Amerikaanse comédienne, maar vooral een grote ster op Vine (tot november was ze de meeste gevolgde vrouw op Vine). Brittany heeft Snapchat inmiddels omarmd. Haar grootste passie is honden. Haar doel tijdens de dag is regelmatig zo veel mogelijk viervoeters spotten. Ze werkt aan een tv-carrière en heeft enorm veel zelfspot.

Arnold Schwarzenegger – arnoldschnitzel

Deze Oostenrijkse held snapt vooral op momenten als hij weer ergens een lintje moet doorknippen.

Calvin Harris – calvinharris

Weinig feest, veel op de hometrainer. Saai!

Hank Green – hankgre

Een bekende Amerikaanse vlogger samen met zijn broer (VlogBrothers). Die broer heet John en hij schreef een redelijke bestseller: The Fault In Our Stars.

Huffington Post – huffpost

Het lijkt vooral de moderedactie die op Snapchat zit.

Gigi Hadid – itsgigihadid

De dochter van Yolanda (Nederlandse Hollywood Vrouwen). Ze is een model dat onlangs in de Victoria's Secret Fashion Show liep. En ze heeft iets met Zayn Malik van One Direction.

Megan McKenna – megan-mckenna

Nog zo'n Britse realityster van MTV. Ze werd bekend door Ex on the Beach. Daar keert ze dit jaar weer terug. Samen met haar (ex-) vriendje Jordan (jordandmaga).

Rihanna – rihanna

Zangeres die zo nu en dan snapt. Niet extreem veel.

Ronaldo – ronaldolima

De Braziliaan is een stukje dikker geworden, raakt amper een bal aan en lult vooral in het Portugees. Toch moet je hem volgen.

Snoopdogg – snoopdogg213

Snoop is cool. Snoop is relaxt. Sinds kort snapt ie weer vaker en daar zijn wij blij mee.

Sporza – sporza

Belgische sportzender. Veel wielrennen.

Studio Brussel – studiobrussel

Belgische radiozender die beter is dan alle Nederlandse zenders bij elkaar. Op Snapchat moeten ze nog hun draai vinden.

Het Witte Huis – whitehouse

Obama en zijn crew snappen sinds deze week.

Verge – verge

Redacteuren die extreem coole gadgets mogen uitproberen. Wij zijn heus niet jaloers hoor….

Washington Post – washingtonpost

Tja…..

Victoria Justice – victoriajustice

Actrice, model, zangeres… wat doet ze niet.

Steve O. – Steveotv

Die mafkees van Jackass. Ja, hij leeft nog… nog wel.

Chance The Rapper – Theacidrapper

Een controversiële rapper.

Justin Bieber - rickthesizzler

Snapt sporadisch. Beetje dollen met zijn vrienden of halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon.

Dillon Francis – dillonfrancis

Een Amerikaanse dj die een geniale gast op Snapchat is volgens een lezer.

Dwyane Wade - MrDwyaneWade

Een van de populairste basketballers in de NBA. Hij speelt voor de Miami Heat.

Waka Flocka – Wakaflockaveli

Een Amerikaanse rapper.

Chris Bosh - Mrchrisbosh

Nog een basketballer van de Miami Heat.

Kaskade – Kaskade

Een Amerikaanse dj die een paar jaar geleden nog een redelijk hitje had met deadmau5.

Jessica Alba – Jessicamalba

Actrice

joel strong - mydaywithleo

Hij noemt zichzelf een satirische fotograaf. Heeft 165.000 volgers op Instagram. Knipt foto’s uit van bekende mensen en plakt die op random plekken.

Vince Valenti - vincevalenti1

Een Australische snapchatter die op het eerste gezicht het volgen waard lijkt. Zijn Instagramaccount onthuld een ware snapchatartiest.

Cyrene Quiamco - CyreneQ

Weer zo een Amerikaanse die haar geld verdient met Snapchat.

Lee Abbamonte - leeabbamonte

De jongste Amerikaan die alle landen in de wereld heeft bezocht. Snapt over zijn reizen. Want dat doet ie nog steeds.

Cakes1toDough1 - cakes1todough1

Speciaal voor kattenliefhebbers.

Usain Bolt - ugoboss1919

Met de Olympische Spelen in Rio om de hoek moet je natuurlijk de snelste man ter wereld volgen. Usain zie je trainen en feesten. Heel veel feesten voor een atleet.

Metro – Snapmetro

De leukste krant van Nederland zit ook op Snapchat. Voornamelijk collega’s pesten door hoofdsnapper Dave (davevanaken). Hij wordt bijgestaan door chef sport Johan (jvboven80).

Laat ons weten wie er nog meer op deze lijst moet en waarom. We proberen deze lijst dagelijks te verversen......

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!