Extra

Snapchat: deze mensen kun je volgen

Foto van 'D. van Aken'

2 MEI 2016

Update 2-5-2016: Snapchat raakt voller en voller. En dus is het de hoogste tijd voor een update van deze lijst met Snapchatters die je kan volgen. Ook zijn er een aantal namen, die deze lijst al hadden gehaald, die hun snapgebruik hebben aangepast. Tips zijn nog altijd welkom.

---

Dat Snapchat nog hotter gaat worden in 2016 staat buiten kijf. Althans als we de kenners moeten geloven. De app was voornamelijk populair onder tieners, maar inmiddels weten ook de twintigplussers Snapchat massaal te vinden.

Een van de meest gemaakte opmerkingen onder (oudere) snappers is: wie moet ik volgen? Vrienden zijn er amper en vaak niet boeiend genoeg. Je zoekt interessante accounts en beroemdheden, maar die zijn moeilijk te vinden. Snapchat heeft namelijk geen goede zoekfunctie.

Dus zijn wij op zoek gegaan naar BN’ers, sporters, zangers en andere lui die mogelijk interessant zijn om te volgen. Het doel: de ultieme lijst met Snapchatters. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er. Tips om te volgen ontvangen we graag. Dat kan via snapchat (snapmetro of davevanaken) of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ook kun je ons je suggestie whatsappen naar 06-20402623.

Nederlanders

Royston Drenthe – Rawroya

“Jullie eten niet”, zien we regelmatig staan bij een foto van een bord eten. De voetballer snapt al behoorlijk lang. Verwacht veel familiekiekjes, tijd doden tussen trainingen door en dollen met teamgenoten. Drenthe lijkt het naar zijn zin te hebben in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dave Roelvink – daveroelvink

De rebelse Roelvink snapt met enige regelmaat, maar doet niet aan overdaad. Verwacht veel selfies van een zwoel kijkende Dave en zo nu en dan zien we hem stappen in Amsterdam. Voor de echte fans van de Roelvinkjes: broer Donny zit ook op Snapchat (donnyroelvink).

Lil' Kleine – lilkleine

Als we het dan toch over het Amsterdamse nachtleven hebben, dan is het bruggetje naar Lil’ Kleine heel snel gemaakt. De rapper snapt vaak en veel. En geld moet rollen. Shoppen, uiteten en stappen; het komt bijna dagelijks uitgebreid voorbij.

DJ Tiësto – Tiesto

De beroemde dj reist de hele wereld over en geeft je een heel klein kijkje in zijn hectische leven. Tijs Verwest snapt niet heel veel. Je kunt vooral uitzichten van hotelkamers en filmpjes van optredens verwachten.

Kim Feenstra – K2imf

Het model snapt lekker veel. Zo krijg je een blik achter de schermen bij een sexy fotoshoot en zie je haar op de bank dollen met vrienden en familie. En het volgende moment staat ze op een hip feestje. Kim voorziet in je dagelijks snapbehoefte zonder dat het gaat vervelen.

Cynthia Schultz – misslipgloss.nl

Op de redactie is haar koosnaampje: Lippie. Deze beautyblogger snapt veel, extreem veel. Ze kan hele verhalen afsteken op Snapchat en ze vertelt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tot in detail wat ze aan het doen is. Verwacht geen lifestyletips!

Mr. Polska – senorsnoller

Deze Nederlandse rapper doet een paar snapjes per dag, maar soms ook hele dagen niks. Mr. Polska is een grappenmaker.

Tim Hofman – timtsj

Deze mollenjager (of is ie het toch zelf?) zit nog niet zo heel lang op Snapchat. De presentator van BNN snapt steeds vaker en leuker. Tim Hofman heeft best wel humor vinden wij. Op Twitter heeft hij al een trouwe schare fans en het zal ons niet verbazen als hij die ook op Snapchat krijgt.

Martin Garrix – martingarrix

Deze jonge dj vliegt van de ene naar de andere wereldstad. En hij snapt een stuk meer dan zijn grote voorbeeld Tiesto. Coole snaps van optredens en zijn leven in de meest luxe hotels ter wereld. We willen allemaal wel een dagje Martin Garrix zijn.

Enzo Knol – enzoknol

De bekendste vlogger van Nederland wordt steeds actiever op Snapchat. Dagelijks een YouTube-kanaal bijhouden is al een flinke klus, dus verwacht vooral korte, snelle snaps tussen het filmen door.

En waar Enzo is, daar is ook zijn vriendin Dee. Zij is te volgen via de snapnaam: everydee

Barry Paf – barrypaf538

Deze radio-dj is steeds actiever geworden op Snapchat. Maar hij is nog steeds vooral actief rond zijn uitzendingen in het weekend.

Coen Swijnenberg – swijntje

Nog een radio-dj van 538, die nog minder doet op Snapchat. Heel af en toe zien we een snapje voorbij komen, maar dat mag van ons best een beetje meer zijn.

Michiel Veenstra – michielveenstra

Veenstra sluit het rijtje met snappende radio-dj’s. Deze 3FM’er probeert op alle social media-kanalen actief te zijn. Op Snapchat lukt het nog niet echt. Verwacht dus niet veel.

Monique van Loon – culymonique

Wij verwachten eten, eten en eten. Maar de hoofdredacteur van Culy.nl houdt voornamelijk van kleppen, kleppen en kleppen. Monique heeft haar volgers veel te vertellen en doet dat ook ronduit. Gegarandeerd een karrenvracht aan snaps per dag.

Fajah Lourens – fajahlourens

Deze actrice is vooral bezig met 1 ding: fit worden. Wat kan je verwachten: keiharde trainingssessies met daarna een (soms pikante) selfie van het resultaat. Naast trainen, zien we ook zo nu en dan een feestje voorbijkomen, want Fajah klust bij als dj.

Bastiaan van Schaik – basvanschaik

Deze stylist heeft snapchat eindelijk helemaal omarmt. Hij was in het begin heel bescheiden, maar dat is nu helemaal voorbij. Bastiaan snapt de hele dag door. Ook erg leuk om te volgen als je niet een modesnob bent.

Marc van der Linden – marcvdlinden1

Deze koningshuisdeskundige zie je soms weken niet op Snapchat en dan ineens gaat ie weer los als ie ergens in het buitenland zit.

Afrojack – realafrojack

Van alle mondiaal bekende Nederlandse dj’s die op snapchat zitten, doet hij wel het minste. We hadden graag snelle auto’s en bekende Hollywoodsterren willen zien, maar helaas….

Siem de Jong – siemdejong10

Deze oud-Ajacied zit nu in Newcastle waar hij niet heel veel aan voetballen toekomt. Genoeg tijd om te snappen, maar dat doet hij ook niet. Zo nu en dan een snapje van een tv-scherm waarop voetbal aanstaat, daar moet je het mee doen.

Ireen Wust – ireen.wust

De beste schaatsster van Nederland mag iets vaker snappen. Zeker tijdens het schaatsseizoen.

Fcafkicken – fcafkicken

Een voetbalkanaal op YouTube. Niet te missen voor voetballiefhebbers. Verdienen meer kijkers. En dan hopen wij op nog meer snaps.

Monica Geuze – monicageuze

Bekende Nederlandse vlogger die date met Lil Kleine. Snapt niet zo veel (en leuk) als haar vriendje.

Sidney Samson – sidneysamson

De grappigste dj van Nederland? Wij vinden van wel.

Laidback Luke - thelaidbackluke

Een Nederlandse dj. “Altijd gezellig”, aldus een lezer

Gregory van der Wiel – gkvanderwiel

Voetballer

Ryan Babel - ryanbabel.com

Deze voetballer zit op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten.

Joost Klein - eenhoornjoost

Weer zo een YouTuber die echt heel grappig is, al zegt hij dat zelf. Meer dan 115.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dus hij mag op deze lijst.

AFC Ajax - afcajax1900

De Amsterdamse voetbalclub

Giel Beelen - giel3fm

Vooral veel snaps van uit de radiostudio. Ook krijg je regelmatig mee dat Giel vroeg op moet staan.

Hanni Hanna - hannihannasnap

De kapper van vele dj's en voetballers geeft je een kijkje in zijn leven. Regelmatig zie je andere BN'ers voorbijkomen.

Sunnery James - sunnery_james

Deze sympathieke DJ reist de hele wereld over samen met zijn maat Ryan Marciano. Hij geeft je een leuk kijkje achter de schermen.

Veronica Magazine - superguidesnap

De televisiegids zit nog niet heel lang op snap. Ze nemen je graag mee op reportage.

Joëlle Witschge - joellewitschge

De dochter van oud-voetballer Richard Witschge. En de scharrel van zanger Waylon.

Buitenlanders

Dj Khaled - djkhaled305

De koning van Snapchat is DJ Khaled. Deze rapper en muziekproducer vuurt de hele dag motiverende quotes op je af. Hij is razend populair in Amerika en die gekte brengt hij goed in beeld. Zijn oneliners zijn legendarisch.

Shaun McBride – shonduras

Shonduras wordt gezien als de eerste Snapchat-beroemdheid. De 27-jarige uit Utah verdient zijn geld (veel geld) met het maken van snaps. En dat kan hij als de beste. Verwacht een overenthousiaste Amerikaan met lang krullend haar die prachtige snapstories maakt en bizar goed kan tekenen. Telkens denk je: hoe flikt ie het?

Charlotte Crosby – clc_17

Britse reality tv-sterren die wekelijks voorbijkomen op MTV lijken massaal op Snapchat te zitten. Charlotte van Geordie Shore (de Engelse Oh Oh Cherso) is misschien wel de leukste om te volgen. Verwacht veel (dronken) snaps van feestjes.

Voor de fans van Geordie Shore. Ook Gary (gaz2270), Sophie (sophies-world), Marnie (marnie-kyle), Aaron (aaronchalmers5) en Scotty T (scottyfuckint) snappen dagelijks. Behalve als ze weer in het Geordie-huis zitten of meedoen aan Big Brother.

Kylie Jenner – kylizzlemynizzl

In deze lijst moet natuurlijk een Kardashian staan. De 18-jarige Jenner is volgens Time magazine een van de meest invloedrijke tieners op social media. Wat je ziet in 'Keeping Up with the Kardashians' zie je ook op Snapchat: veel shoppen, kletsen met vriendinnetjes en exclusieve Hollywoodfeestjes aflopen. En als je mazzel hebt dan zie je Kim en Kanye voorbij huppelen.

Paris Hilton – realparishilton

Paris snapt standaard horizontaal. Zet je geluid op extreem hard, want ze voorziet haar snaps met commentaar die ze influistert.

Jared Leto – jaredleto

De zanger/acteur tweet sporadisch. Vooral zijn eigen gezicht komt in beeld. En hij wordt grappig gevonden.

Christine Mi – miologie

Ze noemt zich een ‘professional Snapchat artist’ en maakt inderdaad kleine kunstwerkjes. Zeker leuk om te volgen.

Perez Hilton – theperezhilton

Verwacht geen Hollywoodsterren en sappige roddels. Perez heeft twee kinderen die de hoofdrol spelen in zijn snaps. Veel selfies, heeeeel veel selfies….

Lewis Hamilton – lewishamilton

Skiën met Lindsey Vonn, shoppen in New York, rondracen in sportwagens en feesten in Miami. Lewis heeft een cool leven, zo lijkt het. Zijn bulldogs Roscoe en Coco figureren regelmatig in zijn snaps.

Brittany Furlan – brittanyjfurlan

Een Amerikaanse comédienne, maar vooral een grote ster op Vine (tot november was ze de meeste gevolgde vrouw op Vine). Brittany heeft Snapchat inmiddels omarmd. Haar grootste passie is honden. Haar doel tijdens de dag is regelmatig zo veel mogelijk viervoeters spotten. Ze werkt aan een tv-carrière en heeft enorm veel zelfspot.

Arnold Schwarzenegger – arnoldschnitzel

Deze Oostenrijkse held snapt vooral op momenten als hij weer ergens een lintje moet doorknippen.

Calvin Harris – calvinharris

Weinig feest, veel op de hometrainer. Saai!

Hank Green – hankgre

Een bekende Amerikaanse vlogger samen met zijn broer (VlogBrothers). Die broer heet John en hij schreef een redelijke bestseller: The Fault In Our Stars.

Huffington Post – huffpost

Het lijkt vooral de moderedactie die op Snapchat zit.

Gigi Hadid – itsgigihadid

De dochter van Yolanda (Nederlandse Hollywood Vrouwen). Ze is een model dat onlangs in de Victoria's Secret Fashion Show liep. En ze heeft iets met Zayn Malik van One Direction.

Megan McKenna – megan-mckenna

Nog zo'n Britse realityster van MTV. Ze werd bekend door Ex on the Beach. Daar keert ze dit jaar weer terug. Samen met haar (ex-) vriendje Jordan (jordandmaga).

Rihanna – rihanna

Zangeres die zo nu en dan snapt. Niet extreem veel.

Ronaldo – ronaldolima

De Braziliaan is een stukje dikker geworden, raakt amper een bal aan en lult vooral in het Portugees. Toch moet je hem volgen.

Snoopdogg – snoopdogg213

Snoop is cool. Snoop is relaxt. Sinds kort snapt ie weer vaker en daar zijn wij blij mee.

Sporza – sporza

Belgische sportzender. Veel wielrennen.

Studio Brussel – studiobrussel

Belgische radiozender die beter is dan alle Nederlandse zenders bij elkaar. Op Snapchat moeten ze nog hun draai vinden.

Het Witte Huis – whitehouse

Obama en zijn crew snappen sinds deze week.

Verge – verge

Redacteuren die extreem coole gadgets mogen uitproberen. Wij zijn heus niet jaloers hoor….

Washington Post – washingtonpost

Tja…..

Victoria Justice – victoriajustice

Actrice, model, zangeres… wat doet ze niet.

Steve O. – Steveotv

Die mafkees van Jackass. Ja, hij leeft nog… nog wel.

Chance The Rapper – Theacidrapper

Een controversiële rapper.

Justin Bieber - rickthesizzler

Snapt sporadisch. Beetje dollen met zijn vrienden of halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon.

Dillon Francis – dillonfrancis

Een Amerikaanse dj die een geniale gast op Snapchat is volgens een lezer.

Dwyane Wade - MrDwyaneWade

Een van de populairste basketballers in de NBA. Hij speelt voor de Miami Heat.

Waka Flocka – Wakaflockaveli

Een Amerikaanse rapper.

Chris Bosh - Mrchrisbosh

Nog een basketballer van de Miami Heat.

Kaskade – Kaskade

Een Amerikaanse dj die een paar jaar geleden nog een redelijk hitje had met deadmau5.

Jessica Alba – Jessicamalba

Actrice

joel strong - mydaywithleo

Hij noemt zichzelf een satirische fotograaf. Heeft 165.000 volgers op Instagram. Knipt foto’s uit van bekende mensen en plakt die op random plekken.

Vince Valenti - vincevalenti1

Een Australische snapchatter die op het eerste gezicht het volgen waard lijkt. Zijn Instagramaccount onthuld een ware snapchatartiest.

Cyrene Quiamco - CyreneQ

Weer zo een Amerikaanse die haar geld verdient met Snapchat.

Lee Abbamonte - leeabbamonte

De jongste Amerikaan die alle landen in de wereld heeft bezocht. Snapt over zijn reizen. Want dat doet ie nog steeds.

Cakes1toDough1 - cakes1todough1

Speciaal voor kattenliefhebbers.

Usain Bolt - ugoboss1919

Met de Olympische Spelen in Rio om de hoek moet je natuurlijk de snelste man ter wereld volgen. Usain zie je trainen en feesten. Heel veel feesten voor een atleet.

Metro – Snapmetro

De leukste krant van Nederland zit ook op Snapchat. Voornamelijk collega’s pesten door hoofdsnapper Dave (davevanaken). Hij wordt bijgestaan door chef sport Johan (jvboven80).

Laat ons weten wie er nog meer op deze lijst moet en waarom. We proberen deze lijst dagelijks te verversen......


Views

2k+

Canadese ouder vecht tegen geslacht op geboorteakte

Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

4 JUL 2017

Kori Doty beviel al in november van Searyl Atli. De baby heeft maanden later echter nog steeds geen geboortecertificaat. De reden? Ouder Kori, die zich niet als man of vrouw identificeert, wil dat het geslacht van het kind wordt weggelaten uit officiële documenten.

De provincie British Columbia weigert vooralsnog om Searyl een geboortecertificaat waarop het geslacht ontbreekt te geven. Toch lijkt Doty al een stapje dichter bij het doel te zijn: om het kind toegang tot medische diensten te bieden, heeft de provincie wel al een gezondheidskaart met daarop een 'U' ('undetermined' of 'unassigned') voor geslacht uitgegeven.

BEKIJK OOK


Views

800+

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen
Likeability of 5

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen

Foto: Alex de Groot

Foto van 'Jessica Heijmans'

3 JUL 2017

Heb lief. Dat is de belangrijkste boodschap van Lars van der Werf, de man achter 'De Versjes van Lars'. In een paar woorden weet hij een liefdevolle boodschap te vertellen, en dat heeft hem veel succes gebracht. Met een enkele tweet ('ik zoek een uitgever') wist hij binnen een week de aandacht van vijf uitgeverijen te trekken en inmiddels heeft hij al drie boeken gepubliceerd. Vanaf deze week gaat hij ook columns en vlogs voor Metro maken.

Hoe ben je bij de versjes beland?

„Ik schrijf al zolang ik het mij kan herinneren. Eerst als journalist, maar dat vond ik niet leuk. Toen ging ik nadenken over wat ik nog meer kan en kwam ik bij de versjes uit. Dat is een beetje uit de hand gelopen.”


like
user_239995d5d1376ce3041800952dbe69b2ec35b97f_avatar

Views

200+

Camera videoZij zijn verliefd op de opera

Straks zit de zaal helemaal vol./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

29 JUN 2017

Bijna een half miljoen mensen zagen inmiddels de YouTube-clip waarin zangeres Maan de operaklassieker Nessum Dorma zingt in het programma De Beste Zangers van Nederland. In het programma probeert operazangeres Tania Kross om het genre wat bekender te maken.

Op de Dutch National Opera Academy in Amsterdam wordt de échte nieuwe lichting operazangeressen klaargestoomd. In Metro vertellen vier talenten over hun keuze voor opera.


Views

100+

Nederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Camera videoNederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Agenten leggen een poster bij de bloemen bij Finsbury Park Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

21 JUN 2017

In maart op de Westminster Bridge, eerder deze maand op de London Bridge en Borough Market en zondagnacht bij de Finsbury Park moskee. Om aanslagen aan de orde van de dag te noemen is overdreven, maar in Londen is de afgelopen maanden heel wat gebeurd. Ook het concert van Ariana Grande in Manchester, waarbij een man zichzelf opblies, liet zijn sporen na bij de bewoners.

BEKIJK OOK


Views

100+

Fotograaf laat de schoonheid van insecten zien

Foto's: Françesco Bagnato

Foto van 'Metro World News'

20 JUN 2017

Insecten worden meestal gezien als kleine vieze beestjes. Toch lukte het de Italiaanse fotograaf Françesco Bagnato om de schoonheid van de kleine onderkruipsels te laten zien met een prachtige macrofotografie serie.

Voor de fotoserie Entomology portretteerde hij tientallen kleurrijke insecten op een zwarte achtergrond. De Italiaan brengt al sinds zijn jeugd uren door in de natuur en was op jonge leeftijd al gefascineerd door de schoonheid van bijvoorbeeld vuurvliegjes. Hij is gek van insecten omdat ze zo veelzijdig zijn. ,,Ze hebben verschillende kleuren, ze kunnen vaak zwemmen én vliegen tegelijk. Het metamorfose effect van insecten vind ik een van de meest bijzondere dingen die er bestaan."

BEKIJK OOK


Views

100+

Interactieve tattoo's geven info over je gezondheid

De tattoo zal van kleur veranderen bij een verandering van je gezondheid

Foto van 'Lisa Vermeij'

16 JUN 2017

Tatoeages zijn in de meeste gevallen een mooie versiering van het lichaam. Maar wat als een tattoo op je huid je kan helpen informatie over je gezondheid weer te geven? Dit is het idee achter DermalAbsyss, een project van de Massachusetss Institute of Technology (MIT) en onderzoekers van Harvard Medical School.

Speciale gekleurde inkt

De onderzoekers hebben een gekleurde interactieve tattoo bedacht die hulp moet bieden bij mensen met gezondheidsproblemen. Stel: je hebt diabetes, dan moet je jezelf meerdere malen op een dag prikken om je bloedsuiker te testen. ,,Waarom kunnen we er niet voor zorgen dat we iets bedenken waardoor het lichaam zelf ons informatie geeft die we nodig hebben?," zegt Xin Liu, een van de onderzoekers.


Views

1k+

Vrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Camera videoVrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Foto: Facebook Natasha Elcock

Foto van 'Sofie Smulders'

16 JUN 2017

De vreselijke brand in de Londense Grenfell Tower kostte tot nog toe 30 mensen het leven. Dat aantal zal gezien het hoge aantal vermisten nog flink gaan oplopen verwacht de politie volgens The Telegraph. Er waren ook overlevenden, waaronder flatbewoonster Natasha die zichzelf en haar vriend en dochtertje wist te redden van de dood.

Toen de 39-jarige vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag het bericht kreeg dat ze binnen moest blijven, bedacht ze een plan: ze liet het bad vollopen. „Ik heb de badkamer laten overstromen. Het hield de flat vochtig. Het heeft waarschijnlijk ons leven gered”, aldus Natasha in gesprek met de Daily Star.

Ontsnappen


Views

3k+

Fietsendief wordt gestraft met tattoo op voorhoofd

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 JUN 2017

Een 17-jarige jongen uit Brazilië is wel heel streng gestraft nadat hij mogelijk een fiets had gestolen. De tiener werd betrapt door twee mannen en deze lieten de jongen er niet ongestraft vandoor gaan. Ze gaven de jongen een tattoo op zijn voorhoofd met de tekst: „Ik ben een dief en een loser.” De mannen zijn opgepakt en verschillende mensen zijn een actie opgestart om geld in te zamelen om de tattoo te laten verwijderen.

De jongen heeft ontkend dat hij de fiets wilde stelen. Hij was heel erg dronken en viel daardoor over de fiets. Volgens zijn ouders heeft de jonge psychische problemen en is hij een drugsdealer. Ook de politie in Sao Paulo heeft nog niet bevestigd of jongen echt een fiets heeft gestolen. Ongeacht of hij schuldig is of niet, zijn straf is bizar.

BEKIJK OOK


Views

200+

Voormalig vluchteling en tiener in Nacht van de Vluchteling

Camera videoVoormalig vluchteling in Nacht van de Vluchteling

Wandelen voor een serieuze zaak, maar uiteraard na 40 kilometer met een blij gezicht over de finish. / Foto's: Stichting Vluchteling

Foto van 'Erik Jonk'

21 JUN 2017

De jonge Rowan en Waan lopen van zaterdag op zondag met een duidelijk idee de Nacht van de Vluchteling.

De een, Waan, is zelf vluchteling geweest. De ander, Rowan, is nog maar 14 jaar en wil graag lopen voor kinderen die vluchten uit een oorlogsgebied. Dit weekend komen zij in actie tijdens de Nacht van de Vluchteling (zie info onderaan). Net als 5000 andere deelnemers halen zij zo wandelend geld op voor vluchtelingen die zijn opgevangen in eigen regio.

‘Voor mijn ouders’


Views

100+

Wat je moet weten over de nieuwe Xbox

De Xbox One X. Foto: AFP.

Foto van 'Metro'

12 JUN 2017

Tijdens de gamebeurs E3 heeft Microsoft enkele interessante onthullingen gedaan. Zo komt er een nieuwe console, wordt het mogelijk originele Xbox-games te spelen op de Xbox One en komen er tal van nieuwe games. Metro zet de belangrijkste punten op een rij.

Nieuwe console

Maandenlang werkte Xbox aan ‘Project Scorpio’, de nieuwste console van Microsoft. De officiële naam werd bekend gemaakt tijdens de E3. De Xbox One X komt op 7 november uit en moet 499 euro gaan kosten.


Views

200+

Wetenschap: 'Stop het seksloze tijdperk'

Foto van 'Metro World News'

12 JUN 2017

'Ik ben moe' of 'moet het echt?' Het zou zomaar kunnen dat je dit regelmatig hoort in de slaapkamer. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat er nooit iemand naast je in bed ligt om dit tegen te zeggen. Recente studies laten zien dat jonge generaties steeds minder seks hebben.

Onderzoek wijst uit dat mensen tussen de 20 en 30 jaar oud minder seks hebben dan Generatie X en de Babyboomers. Het gaat volgens de wetenschap zelfs zo slecht met ons seksleven, dat 15 procent van de jongvolwassenen tussen de 20 en 24 jaar nog nooit een seksuele relatie met iemand heeft gehad. Dit percentage lag op 6 procent toen de ouders van deze generatie dezelfde leeftijd hadden. De grote vraag is: waarom heeft de jongere generatie minder seks?

Volgens de Amerikaanse professor Ryne Sherman – die de studie ‘Decline in Sexual Frequency Among American Adults schreef - is het antwoord simpel: „Het zijn de veranderingen in de moderne cultuur waardoor mensen minder seks hebben”, zegt hij.


Views

100+

Camera videoWarm he? Deze ijsjes smaken echt super vies

Bron: Facebook Polluted Water Popsicles

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 JUN 2017

De zon schijnt weer in Nederland! En daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Een beetje verkoeling tijdens het zonnen, zou je kunnen halen uit een lekker ijsje. De ijsjes van deze Taiwanese studenten zouden wij alleen even overslaan...

Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti ontwikkelden honderd nieuwe smaken, schrijft Creators, en we willen ze geen van allen uitproberen. De ijsjes smaken in het beste geval namelijk naar slootwater, vervuild slootwater om precies te zijn.


Views

100+

Likeability of 5

Camera videoSpeciale 'bosbus' rijdt door Taipei

Videostill

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUN 2017

In de hoofdstad van Taiwan is een normale stadsbus omgebouwd tot een speciale 'bosbus'.

De bosbus is bedekt met mos, weelderige planten, geurige orchideeën en gemberlelies. Bloemist Alfie Lin die de tijdelijke bus heeft gecreëerd, wil een stukje natuur meegeven aan zijn reizigers. Hij hoopt dat de reizigers de geur van de zomer zullen opsnuiven.

BEKIJK OOK


like
user_0f1ed03fcb3edaf8be6b61cb47934cd2125e071c_avatar

Views

100+

6 redenen waarom je een beste vriend nodig hebt

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

11 JUN 2017

In mei vieren we moederdag en zondag 18 juni is het vaderdag, maar wist je dat er ook een speciale dag om je beste vriend(in) in het zonnetje te zetten? 8 juni was het namelijk national Best Friend Day. Voor het gemak vergeten we even dat deze feestdag alleen nog in Amerika wordt gevierd, want wij vinden dat je vandaag prima je beste vriend of vriendin in het zonnetje mag zetten. Metro benadrukt de belangrijkste feiten over beste vrienden.

Beste vrienden, je kunt niet zonder ze (en soms ook niet met ze). Een beste vriend is iemand op wie je altijd kan vertrouwen, iemand die altijd om je stomme grapjes lacht en met wie je de leukste avonturen kunt beleven.

BEKIJK OOK


Views

300+

Likeability of 6

Camera videoDriehonderd gin-tonics in slechts een paar minuten

Foto van 'Puck Roest'

7 JUN 2017

In Mexico werd dinsdag een nieuwe wereldrecord gevestigd. Maar liefst 300 bartenders maakten tegelijkertijd een gin-tonic.

BEKIJK OOK


  like
  user_7e98528669191a6e8ca7edd667524783a7ad5966_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avataruser_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avatar

  Views

  100+

  Enorm knooppunt in China zorgt voor verwarring

  Camera videoEnorm knooppunt in China zorgt voor verwarring

  Dan valt knooppunt Terbregseplein wel mee, niet waar? Foto: AFP

  Foto van 'Puck Roest'

  7 JUN 2017

  Na acht jaar werd dit gigantische verkeersknooppunt in China geopend. Het kruispunt bestaat uit vijf niveaus en zorgt voor flink wat verwarring.

  „Als je een oprit mist, kom je een dag later aan in Chongqing”, grapt een automobilist. Dan valt knooppunt Terbregseplein wel mee, niet waar?


  wow
  user_50947a72567421e415d2e4c31e3b813ca6b9cdcd_avatar

  Views

  200+

  Deze mini-helikopter mag ook de weg op

  Camera videoDeze mini-helikopter mag ook de weg op

  Ideaal om lange files te vermijden. Foto: AFP

  Foto van 'Puck Roest'

  7 JUN 2017

  Terwijl de autoindustrie zich bezighoudt met vliegende auto's, heeft de Tsjechische piloot Pavel Brezina een mini-helikopter ontwikkeld waarmee hij ook de weg op kan. In maart ontving hij een kentekenbewijs voor zijn 'GyroDrive'.

  In de GyroDrive passen twee mensen en de kleine helikopter kost zo'n 56.600 euro. In de lucht gaat de GyroDrive 180 kilometer per uur, maar op de grond kan het voertuig maar 40 km per uur. Ideaal om lange files te vermijden.


  Views

  1k+

  Camera videoPolitie pakt weer verdachte aanslag Londen op

  Foto van 'Metro'

  7 JUN 2017

  De Britse politie heeft een nieuwe verdachte opgepakt van de aanslag zaterdagavond in het centrum van Londen. Het gaat om een 30-jarige man die bij een inval woensdagochtend vroeg in een woning in het oosten van Londen werd gearresteerd.

  Hij wordt volgens de politie verdacht van de voorbereiding, betrokkenheid bij en het aansporen tot terroristische daden. Over de identiteit van de man is niets bekendgemaakt.


  Views

  3k+

  Likeability of 5

  Camera videoTaarten gooien tijdens Engels WK

  Foto van 'Metro'

  6 JUN 2017

  Taarten naar elkaar gooien. Het klinkt als een uit de hand gelopen bruiloft, maar er is ook een echt wereldkampioenschap voor. In Engeland werd dit Pinksterweekend de vijftigste editie gehouden en dat leverde uiteraard heerlijke beelden op.


  like
  user_21a90e5dfd444fe2ff2054c69e2b7cfbc3f7e9b6_avatar

  Views

  200+