‘Bionisch’ meisje voelt geen pijn, honger en slaap

18 januari 2016 om 13:29 door Sophie Moerman
‘Bionisch’ meisje voelt geen pijn, honger en slaap
Foto ter illustratie: Colourbox

Een kind van zeven dat nauwelijks slaapt en eet, het klinkt als de nachtmerrie van iedere ouder. Toch lijkt de Britse Olivia Farnsworth geen honger of pijn te kunnen voelen, en staan doktoren voor een raadsel.

Artsen noemen haar 'het bionische meisje'. Olivia ziet er normaal uit, maar ze is heel bijzonder. Ze slaapt slechts twee uur per nacht en is nooit moe, kan dagen zonder eten en voelt geen pijn.  

Overreden

Het lijkt de vleesgeworden droom van elk kind dat later superheld wilt worden, maar moeder Niki heeft zich vaak genoeg ernstig zorgen gemaakt. ,,Ze werd een keer overreden, waarbij ze meters door de auto werd meegesleept", vertelt ze aan Metro UK. ,,Iedereen gilde het uit van schrik, maar Olivia stond gewoon op en zei 'Wat is er gebeurd?'"

Woedeaanvallen

Daarnaast heeft het meisje woedeaanvallen waarbij ze haar moeder schopt en uitscheldt voor de ergste dingen. ,,Het gebeurde vorige week weer in het park, en iedereen keek ons aan. Mensen weten niet wat er mis is", vertelt Niki.

Onderzoek

En dat geldt ook voor de artsen, die denken dat Olivia de enige ter wereld is die nauwelijks slaap nodig heeft, en (bijna) geen eetlust en pijn kent. Het probleem lijkt met een chromosomenaandoening te maken te hebben, maar er bestaat nog geen naam of medicijn voor Olivia's toestand. Niki zamelt nu meer geld in voor onderzoek naar haar aandoening.

My heart is breaking with all the C6 losses recently, I want to do some fund raising on a MASSIVE scale, who's willing...

Geplaatst door Niki Trepak op zondag 10 januari 2016

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!