Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 11 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Transgender verlaat gezin en wordt 6-jarig meisje

Een 46-jarige vader uit het Canadese Toronto besloot onlangs het roer om te gooien en zijn vrouw en zeven kinderen te verlaten om verder te leven als een 6-jarig meisje. Stefonknee (spreek uit: Stephanie) Wolschtt woont sindsdien bij een adoptiegezin, waar ze ook een zusje heeft en voorlopig ‘even kind kan zijn’.

Stephanie was 23 jaar toen ze – toen nog hij – zich realiseerde dat ze transgender was. Ze leefde haar leven zoals van haar verwacht werd. Ze kreeg een vrouw en zeven kinderen, maar was doodongelukkig.

Nu leeft ze bij een adoptiegezin en zegt ze dat ze nu niet volwassen wil zijn. „Ik kan niet ontkennen dat ik getrouwd was en kinderen heb. Maar ik ben verdergegaan en ben teruggegaan naar het kind-zijn”, vertelt Wolschtt in een video van The Transgender Project, onderdeel van homonieuwssite Daily Xtra.

‘Geen zelfmoordgedachten’

Wolschtt speelt nu met de kleindochter van haar nieuwe ouders. „We hebben het heel leuk. We kleuren en doen kinderdingen. Het heet speltherapie. Geen medicatie, geen zelfmoordgedachten. En ik mag gewoon spelen.”

Toen haar oudste dochter in 2012 ging trouwen, mocht Wolschtt ook komen, maar „gekleed als vader”.

https://www.youtube.com/watch?v=MbiAHnjHlHg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.