Erik Jonk
Erik Jonk Dossier 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

De heupen los op Antilliaanse Feesten

Voor een beetje Caribische en Zuidamerikaanse popmuziek en je laten onderdompelen in een feestelijke atmosfeer moet je deze zomer een stukje de grens over. In het Belgische Hoogstraten staat Antilliaanse Feesten weer op het programma.

Klanken en kleuren

Antilliaanse Feesten is het grootste caribbean festival ter wereld, zo meldt de organisatie. En: „In een fabelachtig festivaldecor word je op elke hoek verrast door prachtige klanken en kleuren.” Dat belooft wat voor festivalgangers die er nog nooit zijn geweest.

Tot in de vroege uurtjes wordt er gedanst in verschillende grote tenten en op een gigantische openluchtdansvloer. Daddy Yankee (de grote ster van editie 2018), Grupo Niche, Broederliefde, Tabou Combo en Descemer Bueno staan onder meer op het drukbezette programma.

De heupen los op Antilliaanse Feesten
Daddy Yankee.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus zakken grote salsa-, merengue-, bachata-, soca- en latinsterren af naar het festivalterrein in de Blauwbossen. Daar mag je een grote muzikale ontdekkingstocht verwachten die je via de compas van de Haïtiaanse band Kaï, naar de small island soca van Original Burning Flames en van de populaire kizomba van Nelson Freitas naar de dancehall princes Ce’Cile brengt. Onvermijdelijk natuurlijk: culinaire verwennerij, met smaakvolle cocktails en een uitgebreid aanbod aan exotische snacks.

Je hart verwarmen

Traditioneel opent de festivalcamping al op de donderdag (9 augustus), met livemuziek in de campingtent. „Je komt ogen tekort om de grote verbroederende gemeenschap te zien genieten van de geweldige Antilliaanse sfeer. Geen festival verwarmt je hart meer dan de Antilliaanse Feesten!”, is de stellige overtuiging van de organisatie. Misschien maar eens gaan kijken om die Hollandse heupen los te krijgen?

De heupen los op Antilliaanse Feesten
Een eerdere editie van Antilliaanse Feesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.