Erik Jonk
Erik Jonk Dossier 18 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

5 goede redenen voor Reggae Rotterdam

Reggae Rotterdam keert deze zomer terug met het – volgens de organisatie – grootste open air Reggae Festival van Nederland. Metro zocht redenen om op zondag 22 juli naar de Maasstad af te reizen.

Nieuwe plek

Dit jaar is Reggae Rotterdam niet in het Euromastpark, maar in het Kralingse Bos dat ruimte biedt aan 15.000 mensen. Deze locatie biedt meer mogelijkheden en ruimte. De organisatie: „We hebben veel geleerd van de eerste editie vorig jaar. Dit jaar pakken we een aantal dingen heel anders aan: zo is het eet- en drinkaanbod veel groter dan vorig jaar en zijn er meer punten om eten en drinken te halen. Ook hebben we dit keer een Reggae Beach in plaats van een brug en een bredere programmering dan de vorige editie.

Het programma

Verwacht meerdere internationale en nationale artiesten, zo wordt ons beloofd. „Reggae Rotterdam staat voor een unieke mix van muziek, cultuur, entertainment en beleving waarmee heel Nederland op een vernieuwende manier kennismaakt met het reggae genre.” Black Uhuru, Yellowman, Collie Budzz, Richie Spice, Chaka Demus & Pliers, Mr Vegas, Dj Moortje & mc Pester, Ir-Sias zijn er op 22 juli onder meer bij.

5 goede redenen voor Reggae Rotterdam
Reggae Rotterdam 2017.

Bereikbaarheid en locatie

Naast dat het Kralingse Bos goed bereikbaar is vanuit het centrum van Rotterdam met het OV, auto en fiets, zorgen de natuurlijke omgeving en het gevoel van ruimte dat het Kralingse Bos de ultieme locatie is voor Reggae Rotterdam.

Podia

Het muziekprogramma deze zal worden verspreid over drie podia die verschillende stromingen binnen het reggaegenre omarmen. „Van relaxte roots-reggae naar energieke dancehall- tot en met het nieuwe podium waar we ons zullen richten op verbasteringen van het reggaegenre en meer tropische en Caribische invloeden. Alles komt voorbij.”

One Love

De welbekende kreet ‘One Love’ is het uitgangspunt van het festival, wat bijdraagt aan de toegankelijke sfeer en samenstroom van culturen. Het evenement verwelkomt mensen van alle leeftijden, afkomst, culturen en achtergronden. Zo is het terrein toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Kinderen tot en met 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.