Redactie Metro
Redactie Metro Dossier 10 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer dan een kwart kent partner via internet

Meer dan een kwart van de Metro-lezers, die reageerden op onze Valentijns-enquête, leerde zijn partner online kennen. Met maar liefst 27 procent is dit bijna een verdubbeling vergeleken met vier jaar geleden. Toen bleek uit CBS-cijfers dat nog maar 13 procent zijn relatie online opduikelde. Als opduikelplekken nummer twee en drie werden ‘via vrienden’ en ‘bij het uitgaan’ genoemd.

Jong trouwen

Uit het onderzoek, dat werd ingevuld door 425 Metro-lezers, bleek ook dat onze lezers het liefst vrij jong trouwen. Meer dan de helft wil trouwen als ze (de vragenlijst werd vooral door vrouwen ingevuld) tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. In werkelijkheid trouwen vrouwen op dit moment gemiddeld op hun 31ste en mannen als ze 34 jaar zijn.

Als het even minder goed loopt in de relatie, lossen de meeste van onze lezers dat op door er met hun partner over te praten. Relatietherapie is voor ruim één op de tien een serieuze optie, maar nog maar net twee procent is er ook echt aan begonnen. Uit de wordcloud van meest genoemde redenen voor de therapie komt één hoofdreden tevoorschijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.