In het nieuws

Vanaf 2019 in drie uur van Nederland naar Disneyland

In drie uur van Nederland naar Disneyland, het komt eraan! ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

19 JUN 2018

De Thalys krijgt er vanuit Nederland drie extra bestemmingen bij vanaf 2019. Dit maakte de Franse vervoerder die de hogesnelheidslijn exploiteert dinsdagmiddag bekend. Het gaat om drie Franse stations: Charles de Gaulle Airport, Bordeaux én Disneyland Parijs.

Deze directe verbinding met Amsterdam en Rotterdam zorgt ervoor dat de reistijd met de trein naar het bekende themapark flink korter wordt en dat de overstap in Brussel niet langer nodig is. „Op dit moment duurt een treinreis nog tussen de vier en vijf uur, dit kan met een directe Thalysverbinding vanaf Rotterdam worden verkort tot drie uur en vanuit Amsterdam tot drie en een half uur", aldus pretparkfanaat Frank Koops.

De Franse hogesnelheidstrein tijdens een rit ©ANP

Directe verbinding

Hoewel de trein ook nu al de snelste manier om vanuit Nederland in Disneyland Parijs te komen is, gaat er volgend jaar nog minimaal een uur van de reistijd af. Heel populair is de treinverbinding nog niet. „Zo'n 5 tot 10 procent van de bezoekers aan het park maakt gebruik van deze mogelijkheid. De meeste mensen gaan met de auto. Deze rechtstreekse verbinding maakt reizen met de trein in veel gevallen echter wel dubbel zo snel en een stuk aantrekkelijker", aldus Koops.

De pretparkfan is erg verheugd met de beslissing van de Franse vervoerder. „Dit is een hele goede ontwikkeling omdat het station letterlijk voor de poort van het park is. Omdat de overstap vervalt, hoef je nu ook niet meer bang te zijn dat je strandt in België. Zo kan je in theorie zelfs een dagje naar het voormalige Euro Disney gaan. Ook vanuit Nederland."

Investeringen

Disneyland Parijs timmert hard aan de weg en investeert tot 2021 zo'n 2 miljard euro aan verbeteringen en uitbreidingen van het park. „In de komende jaren wordt een achtbaan omgebouwd naar de Iron Man Experience voor een hele nieuwe beleving van de rit", weet Koops. „Het terrein wordt tevens uitgebreid met twee nieuwe themagebieden in de stijl van animatiefilm Frozen, van de superheldenstrips van Marvel en van de sciencefictionreeks Star Wars." De omvang van het park gaat van 27 naar 39 hectare.

Het Parijse pretpark opende in 1992 haar deuren. In deze periode groeide Disneyland Parijs uit tot het meest bezochte amusementspark van Europa. In 2017 kwamen er 14,8 miljoen bezoekers op af.

De hogesnelheidsverbinding tussen Nederland en Disneyland Parijs en Charles de Gaulle Airport gaat vanaf april 2019 rijden. In de zomer komt hier de verbinding met de 'zomerbestemming' Bordeaux bij. De Thalys heeft een maximumsnelheid van 300 km per uur en rijdt tussen steden als Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Parijs, Keulen. Net als het pretpark krijgen ook de treinen een flinke opknapbeurt in de komende jaren.


Views

5k+

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

1 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+