Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump wil illegale immigranten meteen deporteren

President Donald Trump heeft via Twitter laten weten dat hij vindt dat illegale immigranten voortaan direct moeten worden gedeporteerd naar het land waar ze vandaan komen. Hij wijst juridische rompslomp af en vindt dat de immigranten zonder tussenkomst van de rechter terug moeten worden gebracht.

Gebaseerd op verdienste

„We kunnen niet toestaan dat al deze mensen ons land binnenstromen. Als iemand binnenkomt dan brengen we hem meteen, zonder rechters of juridische procedures, terug naar waar hij vandaan kwam. Ons systeem is een karikatuur van goed immigratiebeleid en van rust en orde. De meeste kinderen arriveren zonder ouders”, aldus zijn tweet zondag.

Trump voegde er nog aan toe dat het Amerikaanse immigratiebeleid overal in de wereld een lachertje is. Het is bovendien oneerlijk tegenover mensen die de legale weg bewandelen en jarenlang aan het lijntje worden gehouden. „Immigratie moet gebaseerd zijn op verdienste. We hebben mensen nodig die willen helpen Amerika weer groot te maken.”

Verontwaardiging

De afgelopen weken ontstond er ophef over het Amerikaanse ‘zero tolerance’ immigratiebeleid. Na aankomst in de VS werden kinderen van illegale immigranten gescheiden van hun ouders en gevangengenomen. Beelden van jonge kinderen in kooien en geluidsfragmenten van huilende peuters die om hun moeder of vader riepen, zorgden voor grote maatschappelijke verontwaardiging onder zowel geestelijk leiders als topmensen uit het zakenleven.

Trump heeft inmiddels gezegd dat hij een einde maakt aan het scheiden van ouders en kinderen. Maar hij wil doorgaan met zijn ‘zero tolerance’ beleid ten aanzien van mensen die illegaal de grens oversteken en naar zijn zeggen voor veel criminaliteit zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.