Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Trump verscheurde officiële documenten’

Twee voormalig werknemers van het Witte Huis hebben een boekje opengedaan over de werkzaamheden die zij onder Trump hebben moeten verrichten. Zo zou de president van de Verenigde Staten regelmatig officiële documenten verscheuren, die dan vervolgens weer aan elkaar geplakt moeten worden.

Plakband

Volgens de 54-jarige Salomon Lartey werden er stapels verscheurde documenten als puzzelstukjes op zijn bureau gelegd. Tegenover de Amerikaanse nieuwssite Politico zegt hij: „Wij hadden doorzichtig plakband. Je plakte ze weer aan elkaar en gaf de papieren terug aan je leidinggevende.”

Het is voor het Witte Huis verplicht de documenten die de president leest te archiveren. Het ziet er echter naar uit dat huidige bewoner van het Witte Huis de gewoonte heeft de documenten die hij leest te verscheuren. Er zouden daarom ambtenaren zijn die als taak hebben de snippers voor hem te verzamelen.

Belangrijkere dingen

Reginald Young, een 48-jarige ambtenaar heeft naar eigen zeggen nooit eerder zoiets meegemaakt. „Ik keek naar mijn chef en zei: meen je dit serieus? We verdienen 60.000 dolaar per jaar, we moeten veel belangrijkere dingen doen dan dit.”

Zowel Young als Lartey werden plotseling ontslagen. Beiden hebben geen idee waarom en besloten hun verhaal te doen nadat ze door een journalist van Politico werden benaderd. Het Witte Huis heeft nog niet op de scheur en plakaffaire gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.