Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 22 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Time zet Trump tegenover krijsend kind op de cover

Time Magazine zette Donald Trump eerder al eens op de cover, maar die van deze week is er voor de Amerikaanse president zeker niet een om trots op te zijn.

We zien hoe de president tegenover een huilend kind staat. Natuurlijk staat de cover symbool voor het bekritiseerde immigratiebeleid van Trump en de zijnen, dat er voor zorgde dat het enorme aantal van 2.300 kinderen gescheiden werd van hun ouders.

De beelden en geluidsfragmenten van jonge kinderen in kooien en huilende peuters die schreeuwden om hun ouders brachten een schokgolf teweeg en riepen verontwaardiging op bij een heleboel mensen.

Zero tolerance

De scheiding van duizenden kinderen en hun ouders is een gevolg van het zero tolerance-beleid van Trump, waarmee hij zijn land zegt veilig te stellen. Mensen die illegaal de Amerikaanse grens oversteken, worden door de regering Trump als criminelen behandeld en belanden in de gevangenis. Hun kinderen kwamen terecht in opvangcentra.

Afgelopen woensdag liet Trump weten dat hij illegalen en hun kinderen na aankomst in de VS niet meer zal scheiden. Bovendien krijgen illegale immigranten met kinderen voorrang bij het afwikkelen van de procedures.

Trump heeft een decreet ondertekend, maar houdt vast aan zijn beleid. „We willen veiligheid voor ons land. Tezelfdertijd hebben we ook mededogen. Het gaat dus om families bijeen te houden terwijl we er tevens voor zorgen dat we een zeer effectieve en stevige grens krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.