Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

België neemt afscheid van omgekomen politieagentes

Familieleden, vrienden, politici, en politieagenten hebben dinsdag afscheid genomen van de twee omgekomen agentes bij de aanslag in de stad Luik een week geleden. De agentes werden doodgeschoten door Benjamin Herman (31), een verwarde man, op tijdelijk verlof uit de gevangenis.

Sirenes

Honderden agenten waren bij de dienst aanwezig, en bij politiebureaus door heel België hing de vlag halfstok. Er werd een minuut stilte gehouden, waarna politiekorpsen door het hele land sirenes lieten loeien. Ook de Nederlandse politie heeft laten weten enorm mee te leven met hun collega’s.

Tijdens zijn verlof viel Herman de agentes aan, om ze vervolgens dood te schieten met hun eigen dienstwapen. Herman verwondde nog vier agenten, voordat hij uiteindelijk werd doodgeschoten door de politie.

Moed en toewijding

Herman wordt dinsdag in besloten kring begraven in Marche-en-Famenne. Volgens zijn familie is er niets waar van de geruchten dat hij tot de islam zou zijn bekeerd.

De Belgische minister van Binnenlandse zaken, Jan Jambon, sprak na afloop van een „hartverscheurende uitvaart. Hij kende de twee omgekomen agentes een onderscheiding toe voor moed en toewijding.

België neemt afscheid van omgekomen politieagentes. / AFP
Honderden agenten waren aanwezig. / AFP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.