Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

VS steunt Nederland en Australië bij MH17-onderzoek

De Verenigde Staten hebben laten weten het besluit van de Nederlandse regering en Australië om Rusland aansprakelijk te stellen, te steunen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken riep het Kremlin eerder al op te stoppen met liegen en opheldering te geven over de rol die het speelde bij het neerhalen van het passagiersvliegtuig.

Vertrouwen

De VS zeggen alle vertrouwen te hebben in de bevindingen van het JIT (Joint Investigation Team). Dat acht bewezen dat de raket die het vliegtuig trof afkomstig was van een Russische legerbasis.

Het ministerie riep Moskou op de „desinformatiecampagne” te staken en openheid te geven over zijn betrokkenheid bij de ramp. Rusland ontkent betrokken te zijn bij het neerhalen van vlucht MH17.

Skripal

Minister Sergej Lavrov (Buitenlandse Zaken) trok vrijdag een vergelijking met de zaak-Skripal, waarin zijn land verantwoordelijk werd gehouden voor het vergiftigen van een voormalige spion en zijn dochter.

„Toen zeiden ze dat het ‘zeer waarschijnlijk’ was dat de Russen erachter zaten, maar kondigde Scotland Yard direct aan dat het onderzoek nog gaande was. En dat is het nog steeds”, zei Lavrov.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.