Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig in Cuba stort kort na take-off neer

In het neergestorte vliegtuig bij de Cubaanse luchthaven van Havana zaten 113 mensen (inclusief bemanning). Hiervan hebben slechts drie mensen het overleefd. Zij zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Oorspronkelijk bericht

Op Cuba is een passagiersvliegtuig neergestort. De Boeing 737 crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí. Over slachtoffers is nog niets bekend, maar volgens de eerste berichten waren veel vlammen en rook te zien. Het zou gaat om een binnenlandse vlucht naar Holguin.

Het gaat volgens de Cubaanse tv om een toestel van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación. Er waren naar verluidt 104 passagiers aanwezig. Daarnaast is er natuurlijk nog de crew. Volgens getuigen zijn er overlevenden, die per ambulance zijn afgevoerd. Toch wordt er gevreesd voor een ‘hoog aantal’ slachtoffers.

Volgens bronnen is het toestel neergestort op het moment dat het zijn eerste bocht moest nemen, maar wat er precies misging is nog altijd onduidelijk. Direct na de crash waren er grote rookpluimen te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.