Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 20 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoofdcommissaris Amerikaanse politie is wapens ‘zat’

Enkele uren na de dood van tien mensen bij een shooting op een school in Santa Fe, Texas heeft een hoofdcommissaris van de politie in het nabijgelegen Houston een uitdagende veroordeling uitgesproken. Hij haalt uit naar functionarissen die gefaald hebben in de handeling tegen vuurwapens en zegt dat hij ‘een dieptepunt heeft bereikt’.

Op Facebook schrijft de commissaris, Art Acevedo, een emotionele brief waarin hij zegt dat hij ,,Tranen, verdriet, pijn en woede" voelde na de schietpartij, die zo’n 35 mile verderop gebeurde.

Ontvrienden

,,Ik weet dat sommigen sterk gevoelens hebben wat betreft wapenrechten, maar ik wil dat je weet dat dit echt het dieptepunt is voor mij en dat ik niet geïnteresseerd ben in je mening over deze kwestie", schrijft hij. ,,Plaats alsjeblieft niks over dat wapens niet het probleem zijn en dat er ‘er weinig is dat we kunnen doen’. Mij zul je niet kwetsen als je mij ontvriend en ik hoop dat ik jou ook niet kwets als je besluit over jouw mening te posten en ik je daarom ontvriend."

https://www.facebook.com/ChiefArtAcevedo/posts/1676298439150998

Er zijn recent zoveel schietpartijen op scholen in Amerika geweest, dat de schietpartij op vrijdag op de Santa Fe High School voor veel mensen nauwelijks als een verrassing kwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.