Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Ex-Rabo-medewerkers verdacht van witwassen drugsgeld

Enkele hooggeplaatste oud-medewerkers van de Rabobank worden er van verdacht drugsgeld te hebben witgewassen. Het gaat om medewerkers die actief waren voor de bank in Californië (waar Rabobank al sinds 2002 actief is) en nu op de radar zijn verschenen van het Amerikaanse justitie.

Voormalig directeur

Het gaat om een kwestie waarvoor er eerder dit jaar al een enorme schikking werd getroffen met de bank zelf. Volgens het persbureau Bloomberg is het justitie toch nog niet helemaal uitgezocht en maken ze jacht op onder andere John Ryan, de voormalig directeur van de Amerikaanse tak/dochter van Rabobank RNA.

Vestigingen van Rabobank die dicht bij de grens van Californië met Mexico lagen, waren klanten jarenlang bezig met verdachte (voornamelijk drugsgerelateerde) praktijken. Diverse voormalig medewerkers zouden dit hebben geweten, maar bewust hebben weggekeken. Ook zouden ze meegeholpen hebben met het verhullen van de acties.

298 miljoen euro

Afgelopen februari werd er dus al een schikking van 298 miljoen euro getroffen. Topman Wiebe Draijer zei destijds: ,,De overtredingen zijn ernstig, betreurenswaardig en onaanvaardbaar."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.