Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Belg krijgt prent omdat hij ‘654km/u te hard reed’

Een man uit Wallonië kreeg vorige week de schrik van zijn leven. Hij ontving een snelheidsboete op de deurmat omdat hij met zijn bolide de maximumsnelheid had overtreden. Nou is dit niet echt nieuws, duizenden mensen krijgen immers zo’n brief per dag. Alleen de snelheid valt hier op.

De dertiger zou namelijk 696 kilometer per uur(!) gereden hebben over een weg in de provincie Henegouwen. En omdat hier maar vijftig gereden mocht worden, reed hij dus 654 kilometer per uur te hard.

Posted by Perles rares de Belgique on Wednesday, May 2, 2018

Falende fanatieke flitspaal

Is deze coureur met zijn Opel Astra een nieuwe concurrent voor Max Verstappen? Waarschijnlijk niet. De oorzaak van deze astronomisch hoge snelheid lag aan een defect in de software van een flitspaal. Hierdoor leek hij zich met net zo snel als een gemiddelde lijnvlucht over het asfalt te begeven. De automatisch gegenereerde boete voor de snelheidsovertreding was ook zeker niet mals. Hij zou een boete moeten betalen van 6597 euro. Dit bedrag zal de man echter niet hoeven te betalen. De Belgische politie zag zelf ook in dat dit soort snelheden niet mogelijk zijn met een bescheiden Opel Astra.

Helemaal zonder kleerscheuren komt de chauffeur er echter niet vanaf, want hij reed wel degelijk te hard. Dit gaat echter niet om 600 kilometer per uur maar om slechts tien. De Belgische politie is echter onverbiddelijk. „Ook 60 km/u is te snel, wanneer je maar vijftig mag rijden." Hij kan binnenkort een nieuwe prent op zijn deurmat verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.