Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

15-jarige brandstichter moet $36,6 miljoen betalen

Het enorme bedrag van bijna 37 miljoen dollar, dat moet de tiener betalen die een bosbrand veroorzaakte in de Columbia River Gorge in de Amerikaanse staat Oregon.

De 15-jarige jongen gooide in september 2017 twee vuurpijlen in de kloof in het natuurreservaat, dat bekende hij eerder dit jaar. Hij werd in eerste instantie veroordeeld tot 1920 uur taakstraf en het schrijven van excuusbrieven aan de gedupeerden.

Tien jaar

Voor de schade die het vuurwerk aanrichtte – en die was gigantisch – moet de jongen 36,6 miljoen dollar betalen. Het vuur verwoestte de Oneonta Tunnel, bracht de Multnomah Falls in gevaar en dwong honderden mensen in de omgeving te evacueren. Vier huizen in de buurt werden verwoest.

Natuurlijk kan de tiener het bedrag niet betalen. Daarom heeft een rechter besloten dat er een betaalplan voor hem moet worden opgesteld, waarmee hij tien jaar lang aflost waar hij financieel toe in staat is. Als hij dit netjes doet, zijn proeftijd doorkomt en niet nogmaals in de fout gaat, is hij na tien jaar van zijn schuld af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.