Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

VS wil een verbod op eten van honden- en kattenvlees

Dat men er in andere plekken op de wereld vreemde eetgewoonten op nahoudt is een bekend feit. In de Verenigde Staten is het op dit moment nog legaal om honden en katten te eten.

De landbouwcommissie van het Huis van Afgevaardigden vindt dit een kwalijke zaak en komt met een wetsvoorstel waarin staat dat menselijke consumptie van huisdieren voortaan strafbaar wordt.

Strengere wet

Hoewel katten en hondenvlees als maaltijd op een bord in de Verenigde Staten vrij weinig voorkomt, willen de federale volksvertegenwoordigers er toch vanaf. Het slachten van deze dieren was al verboden in slachthuizen en sommige Amerikaanse staten, zoals New York en Californië, kennen al zo’n verbod. Dit verbod moet een federale wet worden, menen de volksvertegenwoordigers.

Overtreders van de nieuwe wet kunnen een gevangenisstraf van maximaal een jaar verwachten. De menselijke consumptie van huisdieren is voor dierenwelzijnsorganisaties al jarenlang een doorn in het oog. Zij lobbyen al lange tijd in Washington om het Huis van Afgevaardigden zover te krijgen dat zij een wetsvoorstel indienen. De nieuwe wet zal in stemming worden gebracht, waarschijnlijk gaat het voorstel zowel in het Huis als in de Senaat een meerderheid halen, waardoor het van kracht zal worden.

Honden en kattenvlees wordt in de westerse wereld nauwelijks gegeten, Nederland kent al jaren een verbod. In Azië is dit echter anders. Deze dieren, en vele andere soorten die in Europa niet voor vleesconsumptie bedoeld zijn, staan in veel Aziatische landen op de menukaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.