Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump niet aanwezig bij begrafenis Barbara Bush

President Trump was niet aanwezig bij de begrafenis van Barbara Bush, de vrouw en moeder van twee ex-presidenten van de Verenigde Staten. De voormalige first lady overleed afgelopen woensdag op 92-jarige leeftijd.

Barbara Bush was 73 jaar getrouwd met George H.W.Bush, president van 1989 tot 1993. Het echtpaar kreeg zes kinderen. Onder wie George W. Bush, president van 2001 tot 2009.

Niet onnodig verstoren

Zaterdag vond het afscheid van Barbara Bush plaats in Houston. Ongeveer 1500 mensen woonden de kerkdienst bij. Naast haar man en zoons, waren ook Bill Clinton en Barack Obama aanwezig.

Trump was daarentegen niet van de partij. Hij stuurde echtgenote Melania Trump in zijn plaats. De huidige president liet weten dat met zijn komst ook veel beveiliging gepaard gaat, en de bijeenkomst niet onnodig te willen verstoren.

Werkelijke reden

Volgens de NOS wordt er gespeculeerd over de werkelijke reden van zijn afwezigheid. Dit zou te maken kunnen hebben met de eerder geuite kritiek van de Bushes op het beleid van Trump. De familie Bush was het zo oneens met de nieuwe leider van hun partij, dat George Bush senior zelfs op diens democratische tegenstander Hillary Clinton stemde.

Barbara Bush zal na de plechtigheid worden overgebracht naar haar laatste rustplaats, het Bush museum. Daar zal zij bijgezet worden in het graf waar ook haar dochter Robin begraven ligt, zij overleed op driejarige leeftijd aan leukemie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.