Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Toulouse wordt al drie dagen geteisterd door rellen

In de Franse stad Toulouse is het sinds een paar dagen grote chaos. En dan vooral in de buitenwijk Mirail, waar veel migranten wonen. Begin deze week startte daar de rellen van met name jongeren. De groep zou een paar honderd man groot zijn.

Zestig auto’s

Vooral auto’s zijn het slachtoffer van de rellen, deze worden namelijk massaal uitgebrand. Al zeker zestig auto’s zijn in de fik gezet, net zoals vuilnisbakken. Ook waren er meerdere confrontaties tussen de jongeren en de Franse autoriteiten.

De hoofdoorzaak voor de rellen is de dood van een gedetineerde in de wijk en een uit de hand gelopen identiteitscontrole van de politie bij een gesluierde vrouw, die weigerde om haar hoofddoek af te doen.

Milrail ligt in het zuidwesten van Toulouse, een stad die iets groter is dan Utrecht. De wijk kent al tijden hoge criminaliteitscijfers. Verder zou het een plaats zijn waar veel jihadisten zich ophouden.

Spoorwegen

Ook in andere delen van de stad waren er dinsdag protesten aan de gang, maar deze verliepen een stuk vreedzamer. Bij het station demonstreerden spoorwegmedewerkers uit woede over aangekondigde hervormingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.