Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Peuter Alfie Evans overleden

De Britse peuter Alfie Evans is zaterdagmorgen overleden. Alfie was 23 maanden oud en leed aan een zeldzame hersenaandoening.

De vader van Alfie heeft via Facebook laten weten dat hij en de moeder kapot zijn van de dood van hun zoontje. „Ons zoontje heeft om half drie vleugels gekregen.”

https://www.facebook.com/thomas.leenew.7/posts/860464134141901

Felle rechtszaak

Alfie verkeerde al meer dan een jaar in een semi-vegetatieve toestand. Het ziekenhuis waar hij in lag, wilde de behandeling beëindigen. Maar zijn ouders wilden graag hun zoontje vanuit Liverpool overbrengen naar Italië, waar zijn ongeneeslijke hersenaandoening beter zou kunnen worden begeleid.

Het jongetje was daarom afgelopen week middelpunt van een felle strijd in de rechtbank. De Britse rechter oordeelde dat Alfie niet naar Italië gevlogen mocht worden. De reis zou verkeerd en zinloos zijn, omdat hij het toch niet zou overleven. Toen het jongetje van de beademing werd afgehaald, lukt het hem wonder boven wonder om zelfstandig te ademen. Maar dat betekende volgens de rechter niet dat het jongetje nu wel zou kunnen overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.