Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Man die op terras inreed, had psychische problemen’

De man die zaterdagmiddag op een vol terras in het Duitse Münster inreed, had psychische problemen. Volgens Duitse media gaat het om een verwarde Duitse man van 48 jaar.

Dat meldt de Süddeutsche Zeitung. Volgens deze krant gaan de autoriteiten daarom niet uit van een terroristisch motief, wat eerder wel zo was. Er is huiszoeking gedaan bij de man die zichzelf na de aanslag van het leven beroofde met een vuurwapen.

Volgens Herbert Reul, de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, is de dader een Duitser zonder migratieachtergrond, die geen banden heeft met jihadisten. De ZDF meldt dat hij onlangs een zelfmoordpoging heeft ondernomen.

Twee doden, dertig gewonden

De man reed rond half vier een vol terras op in de binnenstad van Münster. Daarbij vielen twee doden en dertig gewonden, van wie er nog zes in levensgevaar verkeren, aldus Duitse media.

Eerder werd gemeld dat er drie doden zijn gevallen, maar dat aantal is zaterdagavond gecorrigeerd door minister Reul. Het betreft twee slachtoffers en de dader.

https://twitter.com/Pauli_Feger/status/982630768487927808

Extra bewaking bij Nederlandse grens

Naar aanleiding van de aanslag in Münster heeft de politie Oost-Nederland het toezicht bij de Duitse grens verscherpt. Ook wordt extra gecontroleerd op cruciale punten langs de A35 richting Enschede en de A1 naar Hengelo. De politie krijgt daarbij assistentie van de Landelijke Eenheid.

Een woordvoerster wil niet zeggen hoe de controles eruitzien, of ze gebeuren op verzoek van de Duitse politie en of er op iets specifieks wordt gelet. „We moeten het niet groter maken dan het is, maar Münster is een uurtje rijden van Enschede, dus voor Oost-Nederland is het wel dichtbij", zegt zij.

'Man die op terras inreed, had psychische problemen'
Münster ligt op een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens. Foto: ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.