Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Duikbootmoordenaar Peter Madsen krijgt levenslang

Peter Madsen is woensdag tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. De rechter zei dat er duidelijk bewijs is dat Madsen de vrouw eerst heeft gemarteld en daarna heeft omgebracht.

In stukken

De Deense duikboot- en raketbouwer nam de journaliste in augustus vorig jaar mee in zijn circa 17 meter lange duikboot. De autoriteiten vonden haar lichaamsdelen later terug in het water. Haar lichaam was in stukken gehakt.

De uitvinder zelf ontkende de moord en stelde dat de dood van Wall aan boord van de onderzeeër een ongeluk was. Eerst zei hij dat hij Wall levend aan land had gezet, daarna dat ze stierf omdat er een zwaar valluik op haar hoofd kwam en uiteindelijk dat ze omkwam door verstikking, omdat door een ongeval uitlaatgassen in de duikboot terechtkwamen. Daarvoor heeft het Openbaar Ministerie echter geen bewijs gevonden.

Levenslang is geen levenslang

Op de computers van Madsen werden 140 clips over moord, mishandeling of onthoofding gevonden.

In Denemarken moeten mensen die tot levenslang zijn veroordeeld meestal niet langer dan vijftien jaar in de gevangenis blijven zitten. Na twaalf jaar kan een veroordeelde een verzoek om gratie bij de koningin indienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.