Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bavianen ontsnappen uit lab met behulp van vat

Vier bavianen ontsnapten zaterdag uit hun verblijf van een Texaans lab waar dierproeven voor medisch onderzoek worden uitgevoerd. De apen gingen volgens de verzorgers zeer gerafineerd te werk. Door een groot olievat naar de muur van het verblijf te rollen, konden de dieren over de omheining van het buitenverblijf springen, dit meldt SF Gate.

https://www.youtube.com/watch?v=znqLlkgT-pg

Klopjacht

Drie van vier bavianen werden binnen een half uur teruggevonden en teruggebracht. Autoriteiten dachten eerst dat er maar vier apen ontsnapt waren, maar nadat de drie klauteraars terug waren gebracht en ze gingen tellen, bleek de groep toch compleet te zijn. De ontbrekende baviaan bleek vlak na zijn ontsnapping rechtsomkeert gemaakt te hebben en klom weer terug het verblijf in.

Het vat werd in het verblijf neergezet als speeltje zodat ze hun natuurlijke voedergedrag ook in gevangenschap konden blijven vertonen. Na de ontsnapping is het vat uit het verblijf weggehaald. De Texas Biomedical Research Institute gaat onderzoeken of er aanpassingen nodig zijn aan de hekken om het verblijf.

Het Texaanse lab doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar bavianen. Ze hebben in deze periode meer dan duizend van deze apen gehad. Zo’n unieke ontspanning hadden ze echter nog nooit meegemaakt. In het onderzoekscentrum verblijven in totaal meer dan 2500 dieren. Onderzoekers gebruiken deze dieren om nieuwe medicijnen en vaccins te ontwikkelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.