Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

42 Britse bedrijven doen wegwerpplastic in de ban

Onder andere Unilever en Coca-Cola gaan wegwerpplastic weren of in ieder geval hun best doen om het gebruik ervan tot een minimum te beperken. Dat zijn ze overeengekomen in het UK Plastics Pact, aldus The Independent.

Tachtig procent

In totaal doen er 42 grote bedrijven mee, waaronder ook bijvoorbeeld Lidl en Tesco. Samen zijn ze goed voor tachtig procent van het verpakkingsmateriaal in de Britse supermarkten.

Hun doel is dat er in 2025 geen ‘onnodig’ wegwerpplastic meer te vinden is in de supermarkten. Om alle doelen te bereiken willen de bedrijven nieuwe bezorgmethodes- en verpakkingen verzinnen.

De verpakkingen moeten allemaal recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn tegen die tijd. Zeventig procent moet hergebruikt of gecomposteerd kunnen worden. De andere dertig procent moet recyclebaar zijn.

Uniek in de wereld

Het UK Plastics Pact is vooralsnog uniek in de wereld. Het is bovendien niet de eerste stap vanuit het Verenigd Koninkrijk om het plastic afval te reduceren. Eerder deze maand kwam er vanuit de regering al een verbod op plastic wattenstaafjes en rietjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.