Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

15-jarige Nick sprong van gebouw en overleed

De 15-jarige Nick die zondagavond levenloos op straat werd aangetroffen in Vlaams-Brabantse Grimbergen, is overleden aan een val. Volgens het parket Halle-Vilvoorde, dat de feiten onderzoekt, is de tiener van het dak van een nabijgelegen appartementencomplex gesprongen.

Het parket komt tot deze conclusie door het extra sporenonderzoek dat in de omgeving is uitgevoerd. Zij stelden vast dat zware inwendige verwondingen die de tiener had, werden veroorzaakt door een val van grote hoogte. Dit laten zij weten in een persbericht.

Mobiele telefoon

Zondagavond werd het levenloze lichaam van Nick op straat gevonden in Grimbergen. Zijn vader ging naar hem op zoek nadat hij niet op tijd was thuisgekomen. Toen hij op straat hulpdiensten een reanimatie zag uitvoeren, herkende hij zijn eigen zoon aan zijn schoenen. Deze reanimatie mocht niet meer baten. De jongen was toen al overleden aan zware inwendige verwondingen.

Aanvankelijk werd er gedacht aan een aanrijding waarbij de dader (of daders) het lichaam had verplaatst om de gebeurtenissen op een roofmoord te laten lijken. Dit zou de verklaring zijn dat de iPhone van de jongen in een park even verderop gevonden werd door een groep van vijf tieners uit dezelfde wijk. Deze groep gaf gisteravond gehoor aan de oproep van de politie om zich te melden als getuige. Na een verklaring en identificatie mochten zij huiswaarts keren.

Uit respect voor de familie en nabestaanden zal de politie geen verdere informatie over deze zaak naar buiten brengen. Zij roepen iedereen dan ook op om "de familie van het slachtoffer de nodige rust en sereniteit te gunnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.