Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

12-jarige ‘leent’ creditcard en vliegt naar Bali

Een 12-jarige jongen uit Australië wilde dolgraag op vakantie naar Bali. Zijn ouders gingen echter niet op het verzoek in. Na een verhitte discussie met zijn moeder, besloot de jongen – die door de Australische media ‘Drew‘ wordt genoemd – toch naar het Indonesische eiland toe te gaan. Maar dan wel zonder zijn ouders en mét hun creditcard. Dit meldt het Australische 9News.

Het strand van het Indonesische eiland ©Unsplash, Jarrad Horne

Geraffineerd plan

Het kind had zijn plan goed voorbereid. Omdat je voor reizen naar Indonesië een paspoort nodig hebt, overtuigde de knaap zijn oma om het reisdocument aan hem te overhandigen. Nadat hij het paspoort en de creditkaart in zijn bezit had, begon hij op internet te zoeken naar vluchten met Denpasar, Bali als eindbestemming. Hij kwam een goede deal tegen en boekte de reis.

Op een schooldag voerde hij zijn plan uit. Hij pakte een rugzak in met genoeg kleren voor vier dagen vakantie. Vervolgens vertelde hij zijn ouders dat hij naar school ging. Op school is de jongen echter nooit aangekomen, hij was op een trein gestapt met als eindbestemming het plaatselijke vliegveld dat hem naar Perth bracht.

Daar aangekomen was het voor hem kinderlijk eenvoudig om aan boord van de vlucht naar Bali te stappen. Hij kreeg eenmaal het verzoek om zich te legitimeren. Toen hij zijn schoolpas toonde, mocht hij doorlopen.  Er werden verder geen vragen gesteld over zijn leeftijd, zijn ouders en waarom hij alleen reisde door het personeel van de luchthaven.

Zonder vragen of controles kwam de jongen aan op een ander continent ©Current Affair, still

Hoe kan dit?

De snode scholier kwam er bij het boeken van zijn vlucht achter dat het bij sommige Australische vliegmaatschappijen mogelijk is om alleen te reizen, ook als minderjarige. Bij het boeken van zijn vliegreis moest hij alleen een geldig paspoortnummer invoeren en zijn ‘student ID‘.

Op het vliegveld maakte hij gebruik van de self service check-in balie. Hij kwam zonder problemen door de beveiliging om zo naar Perth te vliegen. Hier moest hij overstappen om op de tropische eindbestemming te komen.

Toen het vliegtuig was geland, was de brugpieper helemaal alleen in een vreemd land. Hij huurde een fiets en besloot een luxe hotel te boeken. Dit gaat echter niet zo makkelijk als je een 12-jarige toerist bent. Maar ook hier was hij de volwassenen te slim af: hij maakte gebruik van de vroege check-in, en zei dat ‘zijn oudere zus later op de dag zou aankomen.’

Moeder Emma ging haar zoon achterna ©Current Affair, still

Zoektocht

Ondertussen kregen zijn ouders een telefoontje van de school. Hij was die dag niet op school aangekomen. De familie ging op onderzoek uit om hem te traceren. Toen ze er achter kwamen dat hij naar Bali was gevlogen, boekte zijn moeder Emma meteen een vlucht om hem op te halen. Daarna begon de zoektocht op het Indonesische eiland.

Na vijf dagen zoeken, vond de moeder haar vakantievierende zoon zodat ze hem in de kraag kon vatten. „Ik ben geschokt en beduusd, eigenlijk zijn er geen woorden voor om de emotie te beschrijven toen wij beseften dat hij, zonder enige vorm van controle, op een intercontinentale vlucht was gestapt", vertelde zij aan 9News.

Vermoedelijk zal het voorlopig even gedaan zijn met de avonturen van deze Australische jongen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.