Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 27 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

12-jarig jochie overleeft 9 minuten onder water

Afgelopen maart kwam een 12-jarige jongen vast te zitten in een zwembad in de Verenigde Staten. Het jongetje zat uiteindelijk meer dan negen minuten lang onder water, maar overleefde het ongeluk. Beelden hiervan zijn woensdag (lokale tijd) vrijgegeven.

Op de – waarschuwing: aan het eind vrij schokkende – beelden is te zien hoe het jongetje met een vriendje bij een afzuigsysteem in het water speelt. Op een onduidelijke manier komt zijn been vast te zitten, waarna zijn vriendje hem probeert los te trekken. Dit lukt niet.

Meerdere pogingen

Meerdere mensen proberen de jongen vervolgens los te krijgen, maar hij zit blijkbaar erg vastgezogen aan de afzuiger. Daarom wordt besloten de jongen onder water mond-op-mondbeademing te geven. Dat heeft zijn leven gered. Na negen minuten komt de politie eraan te pas en wordt de jongen boven water gehaald. Hij wordt direct op de kant gelegd en gereanimeerd.

De politie heeft verder geen informatie vrijgegeven over de toestand van de jongen, ze melden alleen dat hij in leven is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.