Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Vermist Spaans jongetje teruggevonden in kofferbak

Heel Spanje was de afgelopen dagen op zoek naar de vermiste Gabriel Cruz. De vermissingzaak kreeg een dramatisch einde, want het 8-jarige jongetje werd zondag teruggevonden in de kofferbak van de auto van de vriendin van zijn vader.

T-shirt met DNA

Zo’n 4000 vrijwilligers en agenten hebben meegeholpen met de zoektocht naar de Spaanse Gabriel. Het jongetje verdween op 27 februari in de zuidelijke provincie Almeria. Hij verdween toen hij zijn oma’s huis verliet om bij en buurjongetje te spelen. Op 3 maart vond zijn biologische vader en zijn 35-jarige vriendin op 10 kilometer van de plek waar hij verdween een t-shirt met DNA van het jongetje, meldt de BBC. De politie vertrouwde het niet en de vrouw werd sindsdien in de gaten gehouden.

Zijn biologische vader en vriendin werden vanaf 3 maarten in de gaten gehouden. De vrouw werd vanochtend aangehouden terwijl ze met het lijk van de jongen in haar kofferbak rondreed.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken schreef op Twitter dat ze de ouders van Gabriel had gesproken en hij had de schok en het medeleven van de regering en alle Spanjaarden overgebracht. Ook premier Mariano Rajoy uitte zijn medeleven via Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.