Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 17 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Rusland slaat terug en zet 23 Britse diplomaten uit

Groot-Brittannië zette na de zenuwgasaanval 23 Russische diplomaten uit. Nu doen de Russen precies hetzelfde met 23 Britse diplomaten.

De diplomaten krijgen van Rusland een week de tijd om het land te verlaten. Daarnaast wordt er nog een andere maatregelen genomen: het Britse consulaat in Sint-Petersburg moet de deuren sluiten.

De Britse ambassadeur Laurie Bristow heeft de maatregelen zaterdagochtend te horen gekregen op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

Vergiftigingsrel

Aanleiding voor het diplomatieke conflict is de vergiftiging van voormalig dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter. De twee werden 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in de Engelse stad Salisbury en liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Al snel bleek dat er zenuwgas was gebruikt en dat het om een aanslag ging.

Rusland ontkent

Londen beschuldigt Rusland van betrokkenheid, maar Moskou ontkent dit. Volgens Moskou kunnen de Britten de beschuldigingen aan het adres van Rusland niet met bewijs staven.

Het Kremlin noemt het ‘onverantwoordelijk’ van Londen om Russische diplomaten uit te zetten en zegt dat alles erop wijst dat Groot-Brittannië Rusland aan het provoceren is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.