Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie VS deelt video van ongeluk zelfrijdende Uber

Eerder deze maand heeft een zelfrijdende auto van Uber tijdens een testrit een dodelijk ongeluk veroorzaakt. Hierbij kwam een 49-jarige vrouw om het leven. De politie heeft beelden van het fatale ongeluk in de Amerikaanse staat Arizona vrij gegeven, daar is te zien dat de bestuurder niet aan het opletten was.

Geschrokken

Op de beelden is heel kort te zien hoe de vrouw wordt aangereden. De camera is vooral gericht op de bestuurder en niet op de de vrouw die is aangereden. Wel is duidelijk te zien dat de bestuurder niet aan het opletten was ten tijde van het ongeluk. Ze schrikt wanneer zijn auto de vrouw raakt. Het ongeluk gebeurde rond tien uur s’ avonds waardoor het al donker was op de weg.

Eerste dodelijke ongeluk

Het ongeluk in Arizona is het eerste dodelijke ongeluk van een zelfrijdende auto en een voetganger wereldwijd. Het vervoersbedrijf heeft direct alle programma’s met zelfrijdende auto’s in de Verenigde Staten en Canada gestopt.

https://twitter.com/lookner/status/976743190014251008

Het is het eerste fatale ongeval van een zelfrijdende auto met een voetganger wereldwijd. Uber heeft zijn programma voor zelfrijdende auto’s in de Verenigde Staten en Canada per direct opgeschort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.