Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Pesters bezorgen Belgische Ryan (14) hersenschudding

Hij heeft het hele weekend in het ziekenhuis moeten doorbrengen, omdat een aantal pestkoppen van zijn middelbare school hem zo nodig ten val moesten brengen. De 14-jarige Ryan Cockx uit België liep er een hersenschudding door op.

‘Zijn ogen draaiden weg’

Uit school was Ryan vrijdag op weg naar de bus toen de pestkoppen hem ten val brachten. Hij kwam met zijn hoofd op de grond terecht en liep daardoor een flinke schaafwond op aan zijn achterhoofd. „Eens thuisgekomen begon hij duizelig te worden en draaiden zijn ogen verschillende keren weg. Ik zat nog op het werk, maar mijn dochter belde in paniek om te zeggen dat het niet goed ging met haar broer”, vertelt zijn moeder Sara Bultinck aan Het Laatste Nieuws. „In het ziekenhuis werd een hersenschudding vastgesteld.” De jongen moest twee nachten in het ziekenhuis blijven.

Sara wordt er moedeloos van. Al twee jaar wordt haar zoon gepest. Nadat moeder en zoon het op school hadden gemeld, lijkt het pesten juist heviger te zijn geworden. Ze is er klaar mee en besloot via Facebook een oproep te doen aan alle pestkoppen om er eens mee te stoppen en elkaar met rust te laten. Haar bericht is inmiddels al meer dan tweeduizend keer gedeeld.

PESTEN,Iedereen praat erover.Op tv, op school, op de radio enz…En wat word er aan gedaan niets.Mijn zoon word nu…

Posted by Sara Bultinck on Saturday, March 17, 2018

Melding bij politie

Volgens Sara wordt haar zoon vanwege zijn uiterlijk gepest. „Zijn onderkaak staat te veel naar voor en daar wordt de spot mee gedreven.” De jongen kan pas geopereerd worden als zijn kaakbeek volgroeid is, maar dat is nog niet het geval. „Ik moet het met lede ogen aanzien en wil oproepen om een halt toe te roepen aan het pesten. Het kan trauma’s veroorzaken die jongeren voor de rest van hun leven meedragen of zelfs nog dramatischer aflopen.”

Na dit weekend gaat Sara nogmaals naar de directie van de middelbare school toe. Ook zal ze een klacht indienen bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.