Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Man verdacht van moord vrouw met vloeibare nicotine

Nicotine is dodelijk: het staat op alle pakjes, maar in Zuid-Korea was nicotine op een hele andere manier dodelijk als wat wij gewend zijn. Een Zuid-Koreaan wordt ervan verdacht dat hij zijn kersverse vrouw heeft vermoord door haar vloeibare nicotine in te spuiten.

Het gaat om een 22-jarige man, die samen met zijn 19-jarige vrouw op huwelijksreis was in Japan. Daar zou hij nicotine hebben ingespoten. De reden is nog niet helemaal duidelijk, de politie verdenkt hem er van dat het iets te maken heeft met de levensverzekering van de vrouw, die omgerekend 114.000 euro is.

Zelfmoord

De man probeerde er goed vanaf te komen door tegen de Japanse politie te zeggen dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. Hij heeft het lichaam laten cremeren, voordat hij zelf terug naar Zuid-Korea ging, meldt The Korea Herald.

Toch is er autopsie op het lichaam gepleegd. Daaruit werd duidelijk dat de vrouw is overleden aan een nicotinevergiftiging. En de man was ook niet heel slim te werk gegaan met bewijsmateriaal: hij zou de plannen voor zijn moord op papier hebben opgeschreven…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.