Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Lisette (26) heeft $10.000 schuld door Instagram

Lissette Calveiro (26) verhuisde in 2013 voor een stage van Miami naar New York. Een buitenkansje, vond ze. Daarom legde ze alle momenten vast met haar telefoon in de hoop een ware hit op Instagram te worden. Momenteel heeft ze 16.4000 duizend volgers, maar ook 10.000 dollar aan schulden.

In New York is Calveiro op zoek gegaan naar de meeste hippe plaatsen om te brunchen en dineren, daarnaast kocht ze voor iedere gelegenheid een outfit die goed zou zijn voor het perfecte plaatje.

Het leven van de jonge millennial

„Ik wilde de lifestyle van een jonge millennial in New York vastleggen”, vertelt Calveiro tegen The New York Post. Maar dat daar veel geld voor nodig was, is iets wat ze over het hoofd zag.

Omdat dineren en naar hippe feestjes niet genoeg was om haar volgers te imponeren, ging Calveiro ook nog eens iedere maand op vakantie. „Mijn leven was een leugen", vertelt ze. Calveiro had een onbetaalde stage waardoor het luxe leven helemaal niet aan haar besteed was. Op een gegeven moment had ze 10.000 dollar aan schulden.

Afbetalen

Calveiro heeft ondertussen een PR-baan aangeboden gekregen in New York, waarmee ze haar schulden afbetaalt. Reizen doet ze niet meer, op haar account plaatst ze enkel nog oude reisfoto’s. Lisette laat nieuwe kleding ook aan haar voorbijgaan, ze heeft een abonnement waarmee ze kleding kan huren.

Als Calveiro terugkijkt op de situatie, heeft ze veel spijt van haar uitgaven. „Niemand praat over zijn of haar financiële situatie op Instagram. Ik had veel mogelijkheden om eventueel te sparen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.