Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 26 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Joodse vrouw (85) verbrand en doodgestoken gevonden

In Parijs heeft zich een gruwelijke gebeurtenis voorgedaan. Mireille Knoll, een 85-jarige Joodse vrouw, werd neergestoken en verbrand in haar appartement aangetroffen. Volgens de Joodse Gemeenschap kan een antisemitisch motief niet uitgesloten worden.

Hulpdiensten vonden de vrouw afgelopen vrijdag in haar appartement, in het oostelijke gedeelte van de stad, waar ze alleen woonde. Knoll overleefde de grootste razzia ooit in Frankrijk gehouden: de razzia van Vel d’Hiv in 1942.

Drijfveer

Uit de autopsie kwam naar voren dat de vrouw meerdere malen gestoken is met een mes. Er zijn ondertussen twee mannen opgepakt die mogelijk iets met de moord te maken hebben. Zaterdag een man van achterin de twintig, en afgelopen nacht een tweede persoon die kon worden opgespoord door zijn getraceerde telefoon.

Volgens de SPCJ, een organisatie zich inzet voor de bescherming van Joden, moet het motief van de daders verder onderzocht worden. Franse media schrijven dat de organisatie van mening is dat antisemitisme best wel eens de drijfveer kan zijn geweest van de gruwelijke daad.

Buurman

Ook de familie van de vrouw is deze mening toegedaan. Zij verdenken de islamitische buurman van de vrouw van de moord. Hij zou haar eerder bedreigd hebben. Het OM heeft aangegeven niets uit te sluiten in hun verdere onderzoek naar de ware toedracht van de moord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.