Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Fox News-presentator noemt zender propagandamachine

Ralph Peters, een bekende presentator van de Amerikaanse zender Fox News, heeft zijn ontslag ingediend met een boze brief.

„Fox is van een gerechtvaardigd en broodnodig kanaal voor de conservatieve stem verworden in een propagandamachine voor een desastreuze en ethisch geruïneerde regering”, aldus Colonel Peters in de brief, die voor het eerst verscheen op BuzzFeed.

Peters diende meer dan twintig jaar in het leger en verscheen in de jaren ’90 steeds vaker als commentator op televisie. In 2008 tekende Peters een exclusief contract met Fox, News een zender waar hij lange tijd met trots voor werkte.

Feiten negeren

De presentator zegt zich diep te schamen voor Fox News en derhalve niet meer voor de zender te kunnen werken. Hij beticht presentatoren „feiten en aantoonbare realiteit compleet te negeren om volstrekt oneerlijke aanvallen te doen op de FBI, justitie, rechters, inlichtingendiensten en op oorlogsheld en gerespecteerd ambtenaar Robert Mueller.”

Fox News reageerde dinsdag op de kwestie. Ze zeggen ontzettend trots te zijn op hun presentatoren en vinden dat Peters recht heeft op zijn eigen mening, „afgezien van het feit dat hij het gebruikt als een wapen om aandacht mee te krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.