Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

De ontslaggolf onder Trump: slachtoffers 31 & 32

De ontslaggolf binnen de administratie van Donald Trump blijft aanhouden. In deze nog prille week mochten wederom twee mensen vertrekken. De minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, en Trumps rechterhand, John McEntee.

Sinds de start

Vooral het vertrek van McEntree is opmerkelijk. Sinds de start van de eerste campagnes die Trump voerde was hij er namelijk al bij en daarmee was hij een van de langstzittende in de staf van de president, net zoals de twee weken geleden vertrokken communicatieadviseur Hope Hicks. Het zou gaan om een verder niet nader genoemd conflict over de beveiliging.

Het ontslag van Tillerson hing al maanden in de lucht, maar het is nog onduidelijk waarom hij precies op straat is gezet. Zijn opvolger is trouwens al bekend gemaakt: CIA-baas Mike Pompeo wordt de nieuwe minister.

Tillerson en McEntee zijn de nummers 31 en 32 die dan wel gedwongen, dan wel vrijwillig vertrekken uit het Witte Huis sinds Trump daar de lakens uitdeelt. MSNBC-journalist Kyle Griffin zette het complete lijstje nog eens netjes op een rij.

13 dagen

Een sneller rekensom leert dat er sinds de inauguratie van Trump op 20 januari 2017 gemiddeld elke dertien dagen wel een iemand uit zijn staf of ministerraad vertrekt. Dat is dus minder dan één per twee weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.