Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Buschauffeur ontslagen om vrijwilligerswerk

Wim Roose is al zeventien jaar buschauffeur bij het Vlaamse vervoersbedrijf De Lijn, daarnaast zet hij zich in zijn vrije tijd in voor de vrijwillige ambulance. Hij kreeg op 17 januari, bij de vrijwillige ambulance, een oproep: een reiziger was ongelukkig ten val gekomen in een bus van De Lijn. Hij heeft deze reiziger geholpen, maar werd daarom op staande voet ontslagen.

„Ik ben ernaartoe gereden als chauffeur, we hebben de reiziger verzorgd en meegenomen”, aldus Roose tegenover VTM Nieuws.

Contract niet verlengd

Roose heeft de bus van het vervoersbedrijf ingezet tijdens zijn vrijwilligerswerk voor de brandweer, en heeft daarbij zijn rij- en rusttijden niet gerespecteerd. Hij had namelijk een rustdag bij het vervoersbedrijf. Zijn contract voor onbepaalde tijd is daarom per direct opgezegd.

„We zijn niet tegen vrijwilligerswerk”, laat de vervoersmaatschappij weten. „Het gaat erom dat hij aan personenvervoer deed en dat is verboden.”

Wim had vorig jaar nog gevraagd aan de vervoersmaatschappij of hij zijn job en zijn vrijwilligerswerk mocht combineren, maar dat werd toen geweigerd. Hij wist dus dat hij de regels overtrad. Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vindt het ontslag overdreven en gaat proberen om te bemiddelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.