Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Brand Venezolaans politiebureau eist levens

Bij een politiebureau in Venezuela is grote paniek ontstaan nadat gedetineerden in opstand kwamen. Ze staken hun matrassen in brand uit protest. Tientallen gevangenen zijn omgekomen door het inademen van rook in hun cel.

Autoriteiten melden dat de brand in totaal aan 68 mensen het leven heeft gekost. De BBC meldt dat de meesten van hen gedetineerden waren die rook in hebben geademd. Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk ook vrouwen en kinderen die op bezoek waren.

Valencia

Het incident vond plaats in de stad Valencia, ten westen van hoofdstad Caracas. Familieleden van de gevangenen hadden zich bij het bureau verzameld toen het nieuws over de brand bekend werd. De politie moest traangas gebruiken om hen uit elkaar te drijven. Tijdens deze chaotische gebeurtenis werd een agent in zijn been geschoten.

Het is niet de eerste keer dat het gruwelijk mis gaat met gedetineerden in Venezuela. Gevangenissen in het Zuid-Amerikaanse land staan bekend om geweldsproblemen. Vaak komt dat doordat ze overvol zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.