Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bewakers lachen om stervende en naakte gevangene

Vanuit een gevangenis uit Californië zijn schokkende beelden opgedoken. Te zien is hoe bewakers rustig toekijken en lachen, terwijl een gevangene urenlang vastgebonden zit aan een stoel en uiteindelijk op de grond van zijn cel overlijdt.

Januari 2017

Het is een incident van meer dan een jaar geleden (22 januari 2017), maar pas afgelopen vrijdag kwamen de beelden naar buiten. Op de stoel zit de schizofrene Andrew Holland vastgebonden. 46 uur lang moet hij daar doorbrengen.

Hij zit daar in zijn eigen uitwerpselen. Slechts sporadisch komt er een bewaker binnen om zijn benen te bewegen of hem even wat te eten of drinken te geven.

Deken

Uiteindelijk wordt hij naar zijn cel gebracht en wordt er een deken over hem heen gelegd. Elke keer als hij probeert op te staan, zakt hij vrijwel direct door zijn benen heen en verliest hij zijn bewustzijn.

Een paar bewakers en verplegers proberen hem op te lappen, anderen staan erbij te kijken en lachen een beetje. Niet veel later overlijdt Holland.

Kijk uit. Onderstaande beelden bevatten schokkend materiaal!!!

https://www.youtube.com/watch?v=UUaYOw7_D2M

Kort na zijn overlijden – toen de beelden uiteraard nog niet beschikbaar waren – gaf de familie van Holland het volgende statement. „We hadden gehoopt dat zijn leven beter zou worden, maar op 22 januari stierf onze zoon Andrew een brute en pijnlijke dood in de handen van de bewakers in de San Luis Obispo County Jail.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.