Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump wil verbod op legale wapens als machinegeweer

De wapenhandel in de Verenigde Staten is nog altijd een discussiepunt. Maar na de schietpartij op een school in Parkland wil de Amerikaanse president Donald Trump af van hulpmiddelen die semi-automatische wapens feitelijk veranderen in automatische vuurwapens. Hij laat wetgeving opstellen om dit soort wapenaccessoires te verbieden.

Trump gaf de minister van Justitie opdracht met een voorstel te komen om alle apparaten te verbieden waarmee legale wapens kunnen worden gebruikt als machinegeweren.

Onder druk

Stephen Paddock, die vanuit zijn hotelkamer een bloedbad aanrichtte op een muziekfestival in Las Vegas, had meerdere geweren voorzien van dergelijke ‘bump stocks’. De president staat vanwege de bloedige schietpartij op een school in Parkland onder druk om het vuurwapengeweld in zijn land terug te dringen.

De woordvoerster van het Witte Huis sloot niet uit dat meer maatregelen volgen. Ze zei bijvoorbeeld dat er ‘nog niet is vastgesteld’ of er een leeftijdsgrens moet worden ingesteld voor mensen die semi-automatische vuurwapens willen kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.