Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Postbode bestraft om leegroven kinderenveloppen

Kinderen kijken vaak wekenlang uit naar hun verjaardag. Een dag die helemaal om hen draait, met misschien wat cadeautjes (of een heleboel), taart, visite en natuurlijk de verjaardagspost. Kaarten van familie of vrienden, waar soms ook een geldbedrag bijgevoegd is.

Van deze postcadeau’s maakte een Engelse postbode handig gebruik: hij zocht tussen zijn brieven naar enveloppen waar termen als ‘mejuffrouw’ of ‘jongeman’ op stonden, om deze vervolgens leeg te halen.

Post kwam niet aan bij kinderen

De 30-jarige bode haalde zo ruim een jaar systematisch flink wat brieven leeg, schrijft Metro UK. Wanneer hij de enveloppen niet meer goed kon dichtmaken, hield hij de brieven achter: die zouden dus nooit bij de kinderen aankomen.

De plunderende postbode werd ontdekt toen het argwanende bedrijf waar hij voor werkte testpakketjes met geld tussen de post deed. In zijn kluisje werden 83 opengescheurde enveloppen gevonden.

De man werd bestraft voor onder andere diefstal met een gevangenisstraf en boete. In de rechtszaak betuigde de bode spijt. Hij vertelde de diefstallen aan te zijn gegaan om zijn zieke partner financieel te kunnen helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.