Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Man neemt voorbijgangers onder vuur in Italië

Vanuit een auto werden zaterdag voetgangers beschoten in de Italiaanse stad Macerata. De politie heeft een 28-jarige verdachte aangehouden. Bij de beschietingen zouden zeker vier mensen gewond zijn geraakt. Op verschillende plekken in de stad opende de man het vuur. De verdachte was tijdens zijn aanhouding in een Italiaanse vlag gehuld.

Racistisch motief

Italiaanse media melden dat onder de gewonden Afrikaanse migranten zijn. De schutter zou zich specifiek op mensen met een donkere huidskleur hebben gericht. Volgens berichten gaat het om een inwoner van Macerata, die werd aangehouden nadat hij de fascistische groet had gebracht bij een monument in de stad voor gevallen militairen. De verdachte zou vorig jaar een kandidaat gemeenteraadslid zijn van Lega Nord.

Verband

Na de schietincidenten riep de burgemeester van de stad, Romano Carancini, de burgers op om hun huizen niet te verlaten. De krant Corriere della Sera bericht dat de beschietingen mogelijk verband houden met de moord op een 18-jarige Italiaanse enkele dagen geleden. Bij het onderzoek naar haar overlijden is een Nigeriaanse migrant aangehouden.

Leider Matteo Salvini van de uiterst rechtse politieke partij Lega Nord legde de schuld voor de dood van de vrouw bij de centrumlinkse Italiaanse regering. Hij verklaarde op Facebook dat links door het toelaten van migranten ,,bloed aan de handen” heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.