Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

God beslist over deelname presidentsverkiezing Oprah

Talkshowhost Oprah Winfrey moet volgens sommigen de kandidaat voor de Democratische partij worden die het in 2020 voor het presidentschap van de VS gaat. Winfrey, die eerder liet weten niet beschikbaar te zijn voor deze functie, zet de deur nu echter op een kier.

De Amerikaanse wacht op een ‘teken van God’ over haar deelname aan de verkiezingen. „Ik ben begonnen aan een gebed.” vertelt ze tegen People Magazine. „God, als u denkt dat ik zou moeten meedoen, vertel dit me dan. En doe dit op een manier dat ik er niet omheen kan, ik heb dit teken nog niet gehad.”

Veel steun voor de potentiële deelname van de bekende presentatrice ©ANP

President Winfrey?

Dit is niet de eerste keer dat Winfey een goddelijk verzoek doet, eerder deze maand liet ze nog weten nog geen teken van hem ontvangen te hebben.

Er is een hoop steun uit progressieve hoek voor een eventuele deelname van Oprah Winfrey aan de verkiezingen. Haar beste vriend Gayle King drong er bij haar op aan om de overweging serieus te nemen en overspoelde haar met berichten van bekende Amerikanen die haar deelname zouden steunen.

https://www.youtube.com/watch?v=fN5HV79_8B8

Golden globes

„Veel mensen, van wie een aantal steenrijke miljardairs, hebben mij benaderd en vertelden me dat ze haar campagne met een miljard dollar zouden willen ondersteunen." onthult ze aan het Amerikaanse tijdschrift. „Dat zoveel mensen mij steunen heeft me aan het denken gezet."

Tijdens de Golden Globes gaf ze een imposante en ontroerende speech toen zij de Cecil B. DeMille Award in ontvangst nam. Veel Amerikanen zien in haar de opvolger van Donald Trump. Trump reageerde laconiek op de overweging van Winfrey. Via – hoe kan het ook anders – Twitter liet hij weten haar onzeker te vinden en dat ze haar feiten niet op orde had. Wel keek hij uit naar een strijd om het presidentschap tegen Oprah, om haar te verslaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.