Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Eliza (7) wil model staan voor jongenskleding Zara

Model zijn voor modeketen Zara is voor veel meisjes een ware droom, zo ook voor de zevenjarige Eliza Brichto. Maar leuke jurkjes en schattige truitjes zijn aan haar niet besteed: Brichto wil in jongenskleding model staan. Ze schreef een brief aan de Zara om uit te leggen waarom.

‘Jongenskleding vind ik fantastisch’

„Ik schrijf jullie omdat ik model wil zijn voor de jongensafdeling van Zara. Je zou misschien denken dat dat een beetje vreemd is, maar de meisjeskleding vind ik niet zo leuk. De jongenskleding daarentegen, vind ik fantastisch.”

Aanmoedigen

Brichto wil met deze actie laten zien dat meisjes ook gewoon jongenskleding kunnen dragen, en wil anderen dan ook aanmoedigen dit gewoon te doen. De ambitieuze zevenjarige had zelfs een serie foto’s meegestuurd om de winkelketen te laten zien hoe leuk de kleding haar staat.

https://twitter.com/NEWSOnAIR_/status/964035845484433413

De moeder van het dappere meisje liet weten aan The Independent: „Toen Eliza drie jaar oud was, moest ze een jurk aan voor een bruiloft, maar na deze bruiloft heeft ze besloten dit nooit meer te doen. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in kleding, maar meisjeskleding was nooit haar ding.”

Nog geen reactie

Eliza heeft nog geen reactie gekregen van de modeketen. Maar wie weet heeft ze een kans: vorig jaar bracht Zara namelijk al genderneutrale kleding op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.