Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Britse vrouw woest om ambulance voor haar deur

Een bewoonster van de Britse stad Stoke-on-Trent stak haar boosheid niet onder stoelen of banken toen een ambulance voor haar deur werd geparkeerd.

De hulpverleners werden opgeroepen voor een spoedgeval in de straat. Toen de medewerkers terugkwamen bij de ambulance, vonden zij een briefje onder de ruitenwisser. En de boodschap was niet al te vriendelijk.

De vrouw bij wie de ambulance voor de deur stond was woest. Op het briefje schreef ze: ,,Tenzij dit busje voor nummer 14 is, heeft u geen enkel recht om hier te staan. Het kan me niet schelen, al stort de hele straat in. Schiet op en haal je busje weg bij mijn huis.”

https://twitter.com/wmaskatietudor/status/965212715366211587

Met stomheid geslagen

Ambulancemedewerker Katie Tudor, van West Midlands Ambulance Service, deelde het briefje op Twitter. ,,Ik vind het zo erg dat ik dit kreeg doorgestuurd van één van onze teams deze morgen”, schrijft ze. ,,Naast dit briefje op de ambulance werden ze ook nog eens uitgescholden”, voegt Tudor toe. Ze kan er met haar verstand niet bij dat mensen zoiets doen, zegt ze in Daily Mail. Later voegt ze toe dat de desbetreffende ambulance de weg niet eens blokkeerde, maar gewoon op een parkeerplaats geparkeerd stond.

De medewerkers van West Midlands Ambulance Service zijn met stomheid geslagen. Het management verteld dat de ambulancemedewerkers steeds vaker te maken krijgen met scheldpartijen of zelfs met geweld. ,,Mensen beseffen kennelijk niet hoe belangrijk ons werk is", zegt de manager van het team. ,,Als we daadwerkelijk een weg blokkeren, wat in deze situatie niet eens zo was, doen we dat niet voor de lol."

Politieonderzoek

Een agent van de Britse politie laat weten dat er onderzoek gedaan wordt naar het briefje en de scheldpartij. De politie neemt de zaak zeer serieus, omdat zij vindt dat ambulancebroeders belangrijk werk doen. ,,Het is belangrijk dat mensen die levens redden, zich veilig voelen bij hun werk. Ik weet zeker dat 99,99% van de bevolking er zo over denkt", zegt agent John Owen op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.