Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Boeven gepakt door feestfoto op Instagram

Een overwinning moet je vieren. Dat grote gelijk kunnen we twee criminelen in Engeland ook wel geven. Maar als je net een grove misdaad hebt gepleegd, is het verstandig om een beetje in de luwte te blijven. En dus niet je feestfoto op Instagram te zetten, zoals de 40-jarige Karl en de 41-jarige Stephen deden.

Niet gepakt

De twee mannen zijn alles behalve lieverdjes. In juli 2016 wisten ze een reisorganisatie 8000 pond in cash afhandig te maken. Ze gingen te werk met een machete, een groot mes waarmee normaliter wordt gekapt. Tot anderhalf jaar nadat ze het personeel van de faciliteit getraumatiseerd achterlieten, werden de mannen niet gepakt.

Tot ze een foto op Instagram besloten te zetten. Op de foto is te zien hoe de mannen met een 23-jarige vrouw in een bubbelbad zitten. Ze drinken champagne met aardbeien en lijken iets te vieren te hebben.

Samen 35 jaar vast

Inmiddels zitten Karl en Stephen achter de tralies. Opgeteld moeten ze 35 jaar de bak in. Karl moet 17 brommen, zijn compagnon Stephen moet 18 jaar. De 23-jarige vrouw op de foto is vrijgesproken, weet Metro UK.

De overvallers worden beschreven als erg agressief. Niet alleen het personeel was doodsbang, ook klanten zijn volgens de openbaar aanklager getraumatiseerd. De mannen wisten te vluchten in een zwarte Mercedes met een valse nummerplaat, maar stapten al snel over naar een Volkswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.