Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Baby geboren met schotwond

In de Amerikaanse stad Memphis is een baby met een wel heel bijzonder verhaal ter wereld gekomen. De kleine werd geboren met een schotwond, nadat de 19-jarige moeder door meerdere kogels in haar heup werd geraakt.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een incident waarbij een automobilist zijn woede tegenover de moeder en haar partner uitte, aldus Channel 3 News. De jonge moeder reed samen met haar vriend over de snelweg vlakbij Hollywood toen een donkere Chevrolet Impala begon te bumperkleven. Het stel probeerde van de auto weg te komen, maar dat mislukte.

https://twitter.com/MEM_PoliceDept/status/962429212689928192

Rechterheup

Niet veel later reed de auto naast de SUV van het stel en loste de bestuurder meerdere schoten. De aanstaande moeder, die op dat moment 36 weken zwanger was, werd drie keer in haar rechterheup geraakt. Zij werd direct naar het ziekenhuis gebracht en de politie meldde dat de auto gebroken ruiten en meerdere kogelgaten had. Verder zat het voertuig onder het bloed.

De vrouw werd geopereerd aan haar schotwonden en beviel direct van haar baby. Tot verbazing van de artsen bleek ook de baby een schotwond te hebben. Het is niet bekend of het kleine mensje hier blijvende schade aan overhoudt. Ook geven de Amerikaanse media geen details over de toestand van de moeder. Wel is bekend dat er eerder deze week ook al een schietpartij was op hetzelfde stukje snelweg. Een man omschreef hoe hij daar reed, tot er twee auto’s naast hem kwamen rijden die zijn auto doorzeefden met kogels.

Geen verdachte

Wonder boven wonder raakte deze man niet gewond, maar de incidenten komen akelig veel overeen. De politie heeft geen verdachte aangehouden en roept Amerikanen dan ook op met informatie te komen. Op het moment dat de jonge moeder werd beschoten, waren er in ieder geval genoeg andere weggebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.